in , ,

Ombudsmannen waarschuwen; Let op privacy minderjarigen bij jeugdhulp

Voor drie halfbroers werd jeugdhulp aangevraagd bij de gemeente. Ze moesten een financieel plan ondertekenen en krijgen een toegestuurd waarin gevoelige informatie staat over alle drie de broers.

Hun moeder heeft namens de kinderen klachten ingediend bij de Nationale ombudsman en de Kinderombudsman. Zij zijn daarop een gezamenlijk onderzoek gestart en verklaarden de klachten gegrond. De gemeente heeft niet voldoende rekening gehouden met de van elk van de drie kinderen.

De Nationale ombudsman en Kinderomsbudsman hebben aanbevelingen opgesteld over hoe gemeenten volgens hen om zouden moeten gaan met het informeren van jongeren over de hulp die zij krijgen. Dat zijn:

  • Bepaal met oog op de privacy of en zo ja, welke informatie met een jongere gedeeld mag worden. De regel daarbij is: als het niet nodig is, dan mag gevoelige informatie van iemand anders niet gedeeld worden.
  • Bepaal vervolgens welke informatie nodig is voor de jongere om zijn mening te vormen. Laat de jongere zijn mening vormen, maar belast hem of haar niet onnodig. Laat de jongere en zijn ouders hierin zoveel mogelijk meedenken.
  • Denk na over hóe de informatie bij de jongere terecht komt.

Alles bij de bron; GemeenteNU

Lees ook eens verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit is volgens jongeren de politicus van het jaar: JESSER KLAVER

Obama traineerde onderzoek naar terreurorganisatie Hezbollah om kernwapendeal Iran te redden