in

Omdat het kan: 1e kamer senatoren stemmen vaak met dubbele pet

De huidige leden van de Eerste hebben in de lopende zittingsperiode 675 keer over een wetsvoorstel gestemd waarbij ze zelf op grond van hun nevenfuncties betrokken waren. Dat meldt de Volkskrant op basis van een eigen inventarisatie.

De betrokkenheid kan algemeen zijn: een senator heeft een bijbaan bij een pensioenfonds en er ligt een wetsvoorstel over de pensioenen. Maar  het kan ook specifieker. De Volkskrant memoreert in dit verband het stemgedrag van D66 inzake een verdere verlaging van de semipublieke topinkomens. De Vereniging Hogescholen (de werkgevers in het hbo) onder  voorzitterschap van D66-senator Thom de Graaf was hier fel tegenstander van.
De Graaf wijst iedere suggestie van belangenverstrengeling van de hand. “De fractie bepaalt haar standpunt in volstrekte vrijheid en laat zich niet leiden door de belangen van wie dan ook”, aldus De Graaf in de Volkskrant. “Dat is echt onzin.”

Partijgenoot Roger van Boxtel kreeg in het recente debat over inperking van de vrije artsenkeuze publiekelijk kritiek op zijn dubbelrol als bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis en D66-senator.

verder via Skipr.

Photo by marie-ll


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moet u eens dergelijk vergrijp doen: VVD fraudeur Johan Houwers koopt vervolging af

Ewald Engelen, schaduw-elitelijst: “Ik ben in feite monddood gemaakt”