in

Omdat het kan: Europese motie van wantrouwen gaat niet door

De  hoeft niet langer te vrezen voor een motie van wantrouwen van het . Donderdag bleek dat een aantal Europarlementariërs het idee voor zo'n motie niet langer steunt. Daardoor is het vereiste aantal handtekeningen dat nodig is om de motie aan het hele parlement voor te leggen, niet meer gehaald. De procedure wordt dan ook gestaakt.

De opstellers van de motie vonden dat de Europese Commissie naar huis gestuurd moest worden. Brussel heeft verzaakt en komt wettelijke verplichtingen om de , en dieren te beschermen tegen hormoonverstorende stoffen niet na, meenden de indieners, onder wie Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren. Het -hof had de commissie hier ook al eerder over berispt.

De motie kon vorige week donderdag nog steunen op in totaal 83 Europarlementariërs. Het vereiste minimum is 76 handtekeningen. Maar vijftien politici kwamen uiteindelijk terug op die steun.

Naar verluidt trokken de vijftien, parlementariërs van de fractie Europees Unitair Links (GUE/NGL), hun handtekening in omdat ook rechts-nationalisten zoals Marine Le Pen (Front National) hadden getekend.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ziekenhuizen schonden dus toch de privacy met digitaliseren patiëntdossiers

Failliete DSB maakt na 7 jaar nog steeds miljoenen euro winst