in , ,

Omdat het kan: Geheime schikking Nationale-Nederlanden en politieambtenaren over woekerpolissen compensatie

Verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) heeft honderden tot duizenden politieambtenaren met een woekerpolis een veel hogere compensatie gegeven dan honderdduizenden andere klanten met een soortgelijke beleggingsverzekering. Dat blijkt uit correspondentie van NN in handen van claimorganisatie Wakkerpolis en de Consumentenbond. Bart Combée, directeur van de Consumentenbond: ‘De handelswijze van Nationale Nederlanden creëert een enorme rechtsongelijkheid en tart ieder rechtsgevoel’.

Combée: ‘Een kleine groep klanten die toevallig bij de politie werkt, krijgt achter de rug van de rest om, wel waar ze recht op hebben, terwijl honderdduizenden consumenten door Nationale-Nederlanden afgescheept zijn met geen of een schamele compensatie voor hun woekerpolis. Dat is onacceptabel en we hebben Nationale-Nederlanden dan ook om opheldering gevraagd.’ De schikking tussen NN en de Nederlandse Politiebond is in 2011 bereikt, nadat de verzekeraar eind 2008 een voor al haar klanten geldende en veel minder gunstige compensatieregeling sloot. Die was gebaseerd op de berekeningen van de toenmalige Ombudsman Financiële Dienstverlening.

‘De schikking met de politie bevestigt dat klanten van Nationale Nederlanden recht hebben op veel meer compensatie dan ze tot nu toe hebben gekregen, zegt Adriaan de Gier, advocaat van Wakkerpolis. De schadevergoeding komt erop neer dat de waarde van de zwaar verliesgevende woekerpolissen van de medewerkers begin 2011 door NN is aangevuld tot 115%-120% van de betaalde inleg. De Gier: ‘Wakkerpolis bereidt sinds begin dit jaar samen met de Consumentenbond een collectieve claimprocedure tegen Nationale-Nederlanden voor. Deze ongelijke behandeling zal daarin zeker aan bod komen.’

Lees verder via Bank Nieuws

Photo by FaceMePLS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schaapjes zonder cash: Eerste kwartaal 2015 meer contactloze betalingen dan in heel 2014

Wat kost een asielzoeker per jaar aan belastingpoet