in ,

Omdat het kan: Nederlandse Zorgautoriteit mocht huisartsen met 98 miljoen euro korten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) mocht het budget voor de huisartsenzorg voor 2012 en 2013 met 98 miljoen euro korten om de overschrijding van dat budget in 2009 en 2010 te compenseren. Dat concludeert het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) donderdag in een uitspraak.

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) had bezwaar aangetekend tegen die tariefkorting. Het college beoordeelde dat als ongegrond.

Foute berekeningen

De LHV betoogde dat de korting is gebaseerd op ondeugdelijke berekeningen. De huisartsenvereniging wees onder meer op een rapport van de Algemene Rekenkamer van november 2011 waaruit zou blijken dat de begroting van het ministerie van VWS de afgelopen jaren structureel te laag is geraamd. Voor ketenzorg was in de rijksbegroting 2010 aanvankelijk een bedrag van 241,5 miljoen euro gereserveerd, maar dit bedrag is nadien verlaagd tot 134,1 miljoen euro.

Het ministerie wierp tegen dat  de ramingen die aan de budgettering ten grondslag liggen geen voorspelling of verwachting van de kostenontwikkeling zijn. De ramingen hebben een normstellend karakter en geven weer welke kosten de minister voor de deelsector aanvaardbaar acht.

Lees verder via: Skipr

Photo by Jos van Zetten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland blokkeert datavrij internet EU

Privatisering: HSL draaide niet om reizigers, maar om omzet