in ,

OMG je verwacht het tocht niet: Crash site MH17 al in 2010 op satellietbeelden beschikbaar

Vrijwel direct na de crash van vlucht van Malaysia Airlines in Oost Oekraine kwamen er satellietbeelden beschikbaar waarop te zien was waar het grootste deel van het ramptoestel was neergestort.

Daarop zag je de verschroeide velden en de plaatsen waar grote brokstukken waren neergekomen. Maar…. wacht even, die waren ook al te zien op satellietbeelden uit 2010.

De meesten van ons kunnen zich de volgende satellietafbeelding nog wel herinneren:

171

We zien de verschroeide/verbrande velden en het deel waar onder andere de motoren terecht zou zijn gekomen.

Eigenlijk zijn alle op beschikbare commerciële satellietafbeeldingen afkomstig van een groot Amerikaans bedrijf dat Digital Globe heet. Eén van de officiële distribiteurs en partner van Digital Globe is een bedrijf dat heet Terra Server.

Op de website van Terra Server kun je zoeken op een bepaalde locatie en een bepaalde datum, waarna je de satellietfoto krijgt van het gebied zoals het er op die gewenste datum uitzag.

Wanneer je dat doet voor het plaatsje Grabonov (waar het toestel is neergestort) met een datum van juni 2010, dan krijg je het volgende satellietbeeld.

173

Ook hier zie je duidelijk de verschroeide/verbrande velden en de plek in het midden waar de motoren en dergelijke terecht zijn gekomen.

Er werd in juli nog een tweede satellietfoto gepubliceerd waarbij duidelijk de wrakstukken en het staartstuk van het te zien waren.

172

Wanneer je dezelfde satellietfoto opzoekt bij Terra Server voor juni 2010, dan krijg je het volgende te zien.

174

Ook hier zie je weer duidelijk de brokstukken liggen en het grotere deel van de staart van het toestel.

Tot voor kort kon je ook de satellietbeelden opvragen van dezelfde plek op een datum van zeg 21 juli 2014, vier dagen na de crash. Dan kreeg je exact dezelfde beelden te zien als die van 2010.

Echter, enkele fanatieke Nederlandse onderzoekers van de website StickyLeaks zijn hier bovenop gedoken en hebben vragen gesteld aan het bedrijf Terra Server over dit vreemde verschijnsel.

Sinds hun correspondentie met dit bedrijf zijn nu de beelden van rond de rampdatum ineens niet meer beschikbaar. Wel bevestigt Terra Server per dat de data en beelden uit 2010 correct zijn.

176

Verder hebben ze bij StickyLeaks uitgebreid onderzoek gedaan naar de mensen achter Digital Globe en Terra Server en alle sporen leiden (uiteraard) naar de Amerikaanse en bijbehorend leger.

Ruim vier jaar nadat de satellietbeelden zijn gepubliceerd vallen de brokstukken van vlucht MH17 precies op de plekken waar ze horen.

Dan komen we toch weer terug op wat wij begin augustus schreven: 

Wat opvalt is dat het een hele “nette” crash is. De wegen zijn onbeschadigd. Zelfs de telefoonpalen en -lijnen zijn allemaal nog in intact. Geen boom raakte beschadigd en nergens is de vegetatie platgedrukt zoals dat wel voorkomt bij andere vliegtuigcrashes.

Lees verder via Niburu.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Frans Timmermans slaat reaguurder op de bek

Uitspraak rechtbank en advocaat: ‘Minister Opstelten, u kunt de boom in met uw beleid’