in , , ,

Omlaag die zorgpremie, verzekeraars zijn steenrijk!

5858033130 5dd90c6715 euro broken1

De zorgpremie volgend jaar omhoog? Geen denken aan, zeggen de Consumentenbond, de Patiëntenfederatie en politieke partijen. Zorgverzekeraars moeten stoppen met het oppotten van recordwinsten en juist de premie verlagen, claimen zij. Het grote premie jagen is begonnen.

Omlaag met die premie, weg met de oppotdrift! Vorig jaar opende de Consumentenbond het vuur op de zorgverzekeraars. Er moest een eenmalige verlaging van de zorgpremie komen van 300 euro. Dat kon gemakkelijk, vond de bond, afgezet tegen de 4 miljard euro die verzekeraars in de reservepot hebben zitten.

‘Onbegrijpelijk’

‘Onbegrijpelijk’, reageert Sandra de Jong van de Consumentenbond op het bericht over de premiestijging. ‘We hadden juist verwacht dat de basispremie dit jaar zou dalen. En niet alleen vanwege de hoge buffers, maar ook omdat de verzekeraars vorig jaar geld flink wat hebben bespaard met fraudebestrijding: ruim 350 miljoen euro. En ook het sturen op de inkoop van goedkopere medicijnen heeft de afgelopen jaren tot wel 900 miljoen geld in het laatje gebracht.’

Reinette Klever, Tweede Kamerlid voor de PVV: ‘De zorgverzekeraars hebben voor zo’n 4 miljard euro aan overtollige reserves op de plank liggen. Dan is het niet meer dan normaal dat dit geld wordt terugbetaald aan premiebetalers.

Voorbarig

De verzekeraars vinden alle kritiek maar voorbarig en ongefundeerd geschreeuw: de definitieve premie wordt pas in het najaar duidelijk en bovendien zijn ze al bezig met het verlagen van de buffers.

‘Vorig jaar hebben we de reserves al gebruikt om de premie te verlagen’, reageert woordvoerster Els Potma van CZ. ‘We hebben 2 miljard in de reservepot.

Europese wetten

De hoge buffers zijn volgens Wouter Kniest van Zorgverzekeraars Nederland nodig wegens kapitaalseisen die worden gesteld door De Nederlandsche Bank. Die eisen worden straks ook nog eens opgehoogd uit hoofde van nieuwe Europese wetten.

via AD.nl.

Foto via Images_of_Money cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5109705793 206731feda kernreactor1

Ernstige zorgen om lekkende kerncentrale in Doel

7961503916 65305152c6 bilderberg1

Ex-Rothschild bankier nieuwe minister economie van Frankrijk