in ,

Omvallen Deutsche Bank zal het complete wereldwijde financieel systeem doen instorten

8 jaar na het uitbreken van de eerste financiële in de herfst van 2008, die begon met het bankroet van Lehman Brothers, staat de wereld op de rand van een nog vele malen ernstigere catastrofe: het omvallen van Deutsche Bank, volgens velen de belangrijkste systeembank in de EU.

Veel analisten waarschuwen dat DB in zijn val het complete wereldwijde financiële systeem met zich zal meesleuren, waardoor alle banken binnen enkele dagen of zelfs uren hun deuren en pinautomaten zullen moeten sluiten. Dat zal het begin markeren van sociale en maatschappelijke chaos, uitlopend in hyperinflatie, tekorten, rellen, opstanden, burgeroorlogen, en vermoedelijk ook een nieuwe .

Op MMNews wordt gewezen op de (later naar $ 6 miljard verlaagde) recordboete van $ 14 miljard die DB van het Amerikaanse ministerie van kreeg opgelegd. De EU reageerde met een megaboete van € 13 miljard voor Apple. ‘Achter de schermen speelt zich een bittere strijd af tussen de VS en de EU, die op eigen bodem allebei kampen met onoplosbare problemen, en proberen met alle mogelijke middelen de ander zo groot mogelijke schade toe te brengen.’

Washington neemt daarbij veruit het grootste risico, want als de DB inderdaad omvalt, dan zal het complete financiële systeem, ook in Amerika, instorten. Dat geeft echter aan hoe wanhopig de situatie in de VS is, op werkelijk alle gebieden.

Deutsche Bank niet meer te redden

Volgens het gerenommeerde ‘Zeit’ heeft de regering in Berlijn reeds een noodplan om DB voor 25% met staatsgeld over te nemen. Daarmee wordt het redden van wéér een door eigen schuld in problemen geraakte bank opnieuw op de belastingbetalers afgewenteld. Vermoedelijk zal dit op grote weerstand stuiten bij het Duitse volk, waardoor de dagen van de toch al impopulairder wordende regering Merkel geteld lijken.

‘Redden’, schreven we – maar feitelijk is Deutsche Bank niet meer te redden. De gigantische problemen van de bank zijn onmogelijk op te lossen, ook al is men er in Frankfurt in geslaagd de blootstelling aan risicovolle derivaten te verminderen van $ 75 biljoen naar $ 46 biljoen (€ 42 biljoen), bijna 3 x zo hoog als het totale BNP van de hele EU.

Met andere woorden: er is in de verste verte niet genoeg geld om deze bank zelfs maar een beetje te ‘redden’. Ook al zijn daar niet € 42 biljoen voor nodig, toch zal de ECB monstrueuze hoeveelheden digitale euro’s uit het niets moeten creëren om DB overeind te houden. Daarmee zal het laatste beetje vertrouwen in de eurozone en het financiële systeem verdwijnen. Met de ondergang van de DB zal ook de ECB instorten, waarna mogelijk al binnen enkele dagen hyperinflatie een einde zal maken aan de huidige euro.

Historische ‘oplossing’: oorlog

Historisch gezien kiezen politici en machthebbers dan bijna altijd voor één specifieke ‘oplossing’: oorlog. Niet voor niets voeren Brussel en Washington de agressieve retoriek en acties aan het adres van het Kremlin –zoals het stationeren van steeds meer militairen, vliegtuigen en tanks langs de Russische grenzen- al enige jaren op, en dreigt Amerika nu zelfs openlijk met een militaire confrontatie in .

De onbeperkte geld- en machtshonger, alsmede de totale gewetenloosheid van de financiële kent overduidelijk geen enkele grens, nu zelfs een wereldwijde (kern?)oorlog wordt geriskeerd -en daarmee de dood van ontelbare miljoenen mensen- om de eigen belangen veilig te stellen. (>>)

‘Niets zal meer zijn zoals het was’ en ‘Redden wie zich redden kan’

Op de onafhankelijke Duitse financiële site ‘Der Bondaffe’ wordt gezegd dat er waarschijnlijk allang een elektronische bankrun op DB aan de gang is, maar dat deze tot op het allerlaatste moment stil wordt gehouden. ‘U wilt weten hoe dit verder gaat, wat er gebeurt als Deutsche Bank verscheurd en verslagen wordt (door speculanten)? Niets zal meer zijn zoals het was. DB is namelijk een ‘global player’. Dan wordt het ‘redden wie zich redden kan’. De burgers daarbuiten zullen aan zichzelf worden overgelaten.’ De politiek zal de gewone man in de steek laten, mede omdat de politiek hulpeloos zal moeten toekijken hoe alles in elkaar begint te storten. (>>)

Hartgeld: Alle banken zullen instorten, euro waardeloos door hyperinflatie

W.K. Eichelburg schrijft op Hartgeld.com dat de instorting van DB en het financiële systeem is gepland, en al jaren wordt voorbereid. Volgens Eichelburg zal de crash echter dermate ernstig zijn en zo ongelooflijk veel chaos en ellende veroorzaken, dat de wanhopige bevolking zijn woede zal richten op de huidige politieke en financiële machthebbers, en hen met geweld zal afzetten.

Na de ondergang van DB zal de crash zich vermoedelijk binnen enkele dagen over alle banken verspreiden. Elektronisch bankieren, pinautomaten etc.. zullen volledig tot stilstand komen, en onze spaar- en bankrekeningen zullen worden bevroren en (deels) in beslag worden genomen. De goud- en zilverkoersen zullen exploderen, en de euro zal daardoor vrijwel meteen het slachtoffer worden van hyperinflatie, waardoor we er al heel snel niets meer mee zullen kunnen kopen, aldus Eichelburg.(>>)

 

 

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Het echte probleem bij de meeste “zakenbanken” zijn de derivaten (casino-achtige weddenschappen). DB heeft $80 biljoen aan derivaten die op een uitkomst wachten, in het voor- of nadeel van DB. Bij een eigen vermogen van $18 miljard, het hoeft maar een kruimel van de $80 biljoen verkeerd uitpakken en het is Game Over bij DB. Het BBP van Duitsland is €3 biljoen, van Eurozone €10 biljoen. Het kan Game Over inluiden ook voor Duitsland en zelfs ook voor de rest… De ellende begon met de “financiële innovaties” tijdens Clinton’s bewind. Het was de annulering van de Glass-Steagall Act in 1999. De geldwolven mochten alweer speculeren met pensioenen e.d.

BANKENSPLITSING is duidelijk nodig gebleken sinds het 2008 moment. Nout (bailout) Wellink (wel link) was immers tegen de bankensplitsing. Zijn opvolger bij DNB (beknotte Klaas) ook. Jan-Kees de Jager ook tegen. Zijn opvolger (disselbum) zal hierover nog “nadenken”.
http://mario828282.wordpress.com/2014/01/01/bankensplitsing/
http://vorige.nrc.nl//economie/article2411012.ece/Wellink_wil_geen_nutsbank
https://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/07/de-jager-voelt-niets-voor-kamerwens-tot-scheiding-prive-en-zakenbank-a1447046

Simon Apperloo
4 jaren geleden

Hebben we iets overgehouden om oorlog mee te voeren?? Wordt het weer een Kornwedderzand?? De forten zijn er, de wil was er alleen de kanonnen, besteld bij de vijand waren er niet.

Prijs van de Euro: Griekse politie zet pepper-spray in tegen gepensioneerden

En daar gaat weer 100 miljard NL euro – Editie Energieakkoord