in ,

Ondanks Corona: Turkse schepen bereiden zich voor om migranten naar Griekenland te smokkelen 

Volgens berichten heeft de Griekse marine ongeveer zes Turkse vrachtschepen gespot die zich de afgelopen dagen hebben voorbereid om illegale naar de Griekse eilanden te smokkelen.

Athene maakt zich zorgen over een herhalingsscenario van een incident midden maart waarbij een vrachtschip dat Çanakkale, Turkije was vertrokken, in de haven van Jia aan de grond liep met bijna 200 illegale migranten die de Griekse autoriteiten later landinwaarts moesten verplaatsen, meldt de Griekse krant Kathimerini. .

Ondanks dat tot dusver met succes de Wuhan-coronaviruspandemie heeft behandeld, met slechts 60 nieuwe gevallen op zaterdag, kan hetzelfde niet worden gezegd voor Turkije, dat gisteren 3.148 nieuwe gevallen van het virus registreerde, wat het totale aantal gevallen in Turkije op 30 brengt, 217 .

De Griekse autoriteiten schatten dat de komende dagen een of twee van de vrachtschepen die zijn opgemerkt om migranten te smokkelen, hoogstwaarschijnlijk zullen proberen de haven naar de Egeïsche Zee te verlaten om honderden migranten naar een van de Griekse eilanden of eilandjes te smokkelen.

Om hier tegen te waken zijn de Griekse marine en kustwacht alert. In het geval dat de Griekse kustwacht de Turkse smokkelaars niet kan afschrikken, worden de Griekse oorlogsschepen opgeroepen om te reageren op een die gepaard kan gaan met intimidatie door de Turkse kustwacht en marine-personeel.

Eerder deze maand dreigde Turkije meer migranten naar de grens van de Europese Unie te sturen zodra de wereldwijde COVID-19-pandemie is beëindigd.

Lees verder bij de bron: voiceofeurope.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Grenzen hermetisch dicht en desnoods het vuur openen op die schepen.

Fat AlDeal
1 jaar geleden

lees ook even het stukje over de moslims die de ramadan gaan vieren in Duitsland.

Dan snap je heel erg goed waarom je de gemiddelde Moslim gewoon met de gemiddelde Moslim moet opsluiten in een hok. Laat ze elkaar maar helpen.

Het Turkije mag zichzelf als een almachtig land willen betitelen maar de Turkse overheid geeft wel heel erg veel redenen om alle Turken over een kan te scheren. Eerst de vrijheid kwijt, de hoofddoek terug en nu sl een dictatuur (wie zou zich nu in zijn graf omdraaien? Ataturk?) … van ontwikkeld land terug naar een 3de wereld islamitische dictatuur.

Het is te gek voor woorden. 1st 6 Miljard ophalen, dan een land binnenvallen en vervolgens die vluchtelingen door sluisen naar landen die duidelijk tegen zijn dat je een land binnenvalt.
Alle logica ontbreekt, zelfs als moslim.
Mochten er Tukse schepen zonder toestemming een haven betreden, dan als marine die schepen enteren en terug begeleiden naar internationale wateren. Ook al is het niet soeverein, onterend en wat je nog keer kunt verzinnen. Laat Turkije zijn eigen rommel opruimen.

De consequentie van het Turkse beleid is wel dat het duidelijk maakt ook hier, dat de intergratie keer op keer lijkt te zijn mislukt.
Welke leider noemt een 2/3de generatie weggelopen volk, nu de oren, ogen en wapens van zijn land.
Het zijn afvallige collaborateurs & profiteurs.
En als het echt ” je wapens” zijn, dan inladen in leegstaande toestelen en afleveren in het oorlogsgebied.
Dan heb je er misschien nog wat aan.

Bill Gates: tot je bent ingeënt, komen sociale bijeenkomsten ‘niet meer terug’

MINI-DOCU: Corona in Nederland