in ,

Ondanks Corona: Turkse schepen bereiden zich voor om migranten naar Griekenland te smokkelen 

Volgens berichten heeft de Griekse marine ongeveer zes Turkse vrachtschepen gespot die zich de afgelopen dagen hebben voorbereid om illegale migranten naar de Griekse eilanden te smokkelen.

Athene maakt zich zorgen over een herhalingsscenario van een incident midden maart waarbij een vrachtschip dat Çanakkale, was vertrokken, in de haven van Jia aan de grond liep met bijna 200 illegale migranten die de Griekse autoriteiten later landinwaarts moesten verplaatsen, meldt de Griekse krant Kathimerini. .

Ondanks dat tot dusver met succes de Wuhan-coronaviruspandemie heeft behandeld, met slechts 60 nieuwe gevallen op zaterdag, kan hetzelfde niet worden gezegd voor Turkije, dat gisteren 3.148 nieuwe gevallen van het virus registreerde, wat het totale aantal gevallen in Turkije op 30 brengt, 217 .

De Griekse autoriteiten schatten dat de komende dagen een of twee van de vrachtschepen die zijn opgemerkt om migranten te smokkelen, hoogstwaarschijnlijk zullen proberen de haven naar de Egeïsche Zee te verlaten om honderden migranten naar een van de Griekse eilanden of eilandjes te smokkelen.

Om hier tegen te waken zijn de Griekse marine en kustwacht alert. In het geval dat de Griekse kustwacht de Turkse smokkelaars niet kan afschrikken, worden de Griekse oorlogsschepen opgeroepen om te reageren op een crisis die gepaard kan gaan met intimidatie door de Turkse kustwacht en marine-personeel.

Eerder deze maand dreigde Turkije meer migranten naar de grens van de te sturen zodra de wereldwijde -pandemie is beëindigd.

Lees verder bij de bron: voiceofeurope.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bill Gates: tot je bent ingeënt, komen sociale bijeenkomsten ‘niet meer terug’

MINI-DOCU: Corona in Nederland