in ,

Ondanks miljoenen winst en 20% salarisverhoging subtop schrapt ABN Amro 650 tot 1000 banen

ABN Amro schrapt 650 tot 1000 bij Retail Banking tot 2018. De staatsbank wil het kantorennet verder concentreren en verbeteren door uitbreiding van het dienstaanbod van elk kantoor.

Hoeveel kantoren gaan verdwijnen is nog niet bekend. De bank neemt in het vierde kwartaal van dit jaar een voorziening van 50 tot 75 miljoen voor de reorganisatie. Verder investeert ABN Amro tot 2018 een extra bedrag van ongeveer 150 miljoen euro in het versnellen van de digitalisering van de belangrijkste klantprocessen.

ABN Amro rapporteerde in het derde kwartaal een onderliggende nettowinst van 450 miljoen euro, een stijging van 56 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder via de Volkskrant.

 

Opdat wij niet vergeten:

Het besluit van ceo Gerrit Zalm van ABN Amro om een salarisverhoging aan de subtop te geven, heeft ook intern geleid tot woede en verdeeldheid. Dat zeggen bronnen binnen ABN, schrijft Het Financieele Dagblad.

Eerder leidde de salarisverhoging al tot veel maatschappelijke en politieke verontwaardiging. Nu blijkt dat ook de lagere werknemers woest zijn om het besluit. De werknemers die veel contact hebben met klanten, vrezen er de dupe van te worden.

 

Foto via DiesmerPonstein


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte en Dijsselbloem hebben tijdens debat EU-naheffing van 642 miljoen dikke pret met elkaar

BDU: Eerst flink banen schrappen om nu baan voor 1,91 per uur aan jonge journalisten aan te bieden