in , ,

Ondanks waarschuwingen: Bezoekers contactloos bestolen tijdens Dickensfestijn in Deventer

Chronomarchie / Pixabay

Op het Dickens Festijn in Deventer zijn zaterdag twee personen aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen. De politie roept bezoekers waarbij (vermoedelijk) kleine, onverklaarbare bedragen zijn afgeschreven op zich te melden…

…Tijdens dit festijn viel het ons op dat meerdere personen zich tussen het publiek bevonden en zich verdacht gedroegen ten opzichte van de bezoekers. Zo stonden zij bijvoorbeeld meerdere malen opvallend dicht tegen andere bezoekers aan,” laat de politie Deventer weten via Facebook, en:

,,Wij hebben meerdere personen gecontroleerd en 2 personen aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen. Hier wordt op dit moment verder onderzoek naar gedaan. Deze manier van zakkenrollen is een nieuw fenomeen.

Wij zijn nu op zoek naar mensen die zaterdag bij Dickens zijn geweest, waarbij een (vermoedelijk klein) onverklaarbaar bedrag is afgeschreven van hun bankrekening.

Mogelijk bent u dan slachtoffer geworden van contactloos zakkenrollen. Neem in dat geval contact op met politie Deventer.”

Zonder dat je iemands pincode nodig hebt, kun je met een mobiele pinautomaat 25 euro per keer afhandig maken. Simpelweg door heel dichtbij iemand te gaan staan en met het mobiele apparaat contact te maken met de pinpas.

Als die op contactloos betalen staat, is het zo gepiept.

Alles bij de bron; AD

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

Zeker niet alle vooruitgang is ook daadwerkelijk vooruitgang…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Merkel: Het VN-migratiepact is juridisch bindend en moet voor alle VN landen bindend worden

Aap uit de mouw? Alleen veganistisch voedsel eten kan leiden tot mentale zwakzinnigheid