in ,

Onderste steen boven? Nederlandse missie sprak nooit met Oekraïense bergingswerkers MH17

De Oekraïense commandant die de eerste vijf dagen leiding gaf aan de berging van slachtoffers van rampvlucht heeft nooit gesproken met de Nederlandse experts van de repatriëringsmissie. Dat meldt RTL Nieuws vandaag naar aanleiding van gesprekken met kolonels van de Oekraïense reddingsdienst.

RTL Nieuws sprak onder meer met kolonel Alexei Migrin, die zegt de leider van de bergingsoperatie te zijn geweest. Direct na de ramp stuurde hij gedurende vijf dagen reddingswerkers, mijnwerkers en vrijwilligers aan die naar lichamen zochten. De Nederlanders zijn volgens Migrin zelf gaan zoeken zonder dat ze informatie hadden over de Oekraïense zoekactie.

‘NEDERLANDERS HADDEN EEN SLECHTE TOLK’

De brandweercommandant van Torez, Sergei Michenko, gaf operationeel leiding aan een team reddingswerkers dat op zoek ging naar lichamen in de buurt van Rozsypne. Ruim twee weken na de ramp heeft hij één keer een uur met twee Nederlandse politieagenten gesproken. Dat gesprek verliep uiterst moeizaam, zegt Michenko, omdat de Nederlanders een slechte tolk hadden.

via nrc.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BAM: Zorgpremie en belasting voor ouderen omhoog

Idioot: Voedselbank woedend op gezin dat eten weggeeft