in , , , ,

Ondertussen bij de Britten, rapport: veel moslims in gevangenis, veel gewelddadige moslimbendes en gedwongen bekeringen

Er werd een grote heterogene groep islamitische gevangenen geïdentificeerd, die over het algemeen vreedzaam hun geloof wilden uitoefenen. De groep bood veel voordelen aan leden die worden weerspiegeld in andere studies van islamitische groepen gevangenen.

Een kleinere subgroep opereerde als een bende onder het mom van , die de leden de mogelijkheid bood zich in te zetten voor anti-establishment en crimineel gedrag, om macht en invloed uit te oefenen en bescherming te bieden. De bevindingen worden ondersteund door andere onderzoeken die melding hebben gemaakt van islamitische bendes die in gevangenissen opereren, met vergelijkbare motivaties en gedragingen. Net als bij het huidige onderzoek hebben deze studies de aanzienlijke impact erkend die bendes hebben op het gevangenisleven en de noodzaak van zorgvuldig management.

Affiliatie met de bende voldeed ook aan een behoefte om erbij te horen, wat in de bredere bendeliteratuur is geïdentificeerd als een belangrijke driver voor bendeleden. Het begrijpen van de noodzaak om bij elkaar te horen en pro-sociale middelen te identificeren om hieraan te voldoen, kan helpen de bende in hechtenis te verminderen.

De studie identificeerde een duidelijke hiërarchie in de bende met gedefinieerde leiders en volgers, samen met rollen van recruiters en handhavers die dienden om de dominantie en controle van de bende te bestendigen, wat overeenkomt met internationaal onderzoek naar gevangenisbendes. De bende werd beschouwd als een verstorende invloed, die verband hield met veel van de pesten, intimidatie en geweld in de . Er kunnen gelijkenissen worden getrokken tussen de moslimbende in deze studie en bendes in gevangenissen in de , met het belang van identificatie van geweld.

Werving voor de bende werd als fundamenteel beschouwd voor zijn aanhoudende invloed, waarbij bepaalde groepsleden de verantwoordelijkheid op zich namen het lidmaatschap te verbreden. Terwijl rekrutering relatief willekeurig was, waren straatbende leden vooral gericht op hun neiging tot geweld. Kwetsbare gevangenen werden ook benaderd om zich bij de bende aan te sluiten.

Er waren sterke thema's van dwang, druk en, in sommige gevallen, geweld om de aantallen te vergroten. Aanvankelijk werd relationele of indirecte agressie gebruikt in de vorm van psychologisch geweld. Er waren echter berichten dat er extreem geweld werd gepleegd tegen degenen die terughoudend waren om zich te bekeren.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/806660/exploring-nature-muslim-groups-related-gang-activity.pdf

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kan dat? Hoe overheerst 1% van de bevolking de massa van 7 miljard?

Russische staatstelevisie gaat de rol van de CIA in de kernramp van Tsjernobyl bloot te leggen