in ,

Ondertussen in Duitsland: Behalve moord en doodslag wordt er feitelijk niets meer strafrechtelijk vervolgd

justitie 1563978186 e1567163579848
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Vier jaar na het eigenhandig –en zonder parlementaire instemming- volledig openzetten van de grenzen van Duitsland en daarmee Europa voor miljoenen moslimmigranten door bondskanslier Angela Merkel, heeft Jens Gnisa, de voorzitter van de Duitse Bond van Rechters, gewaarschuwd dat ‘behalve moord en doodslag er quasi niets meer wordt vervolgd’.

Oftewel: de afgelopen jaren zijn er zóveel aanranders, verkrachters en andere geweldplegers bijgekomen, dat justitie het niet meer aankan en Duitsland dankzij massa immigratie en islamisering inmiddels op het randje van anarchie balanceert.

Ook de voorzitter van de Vereniging van Officieren van Justitie in Berlijn, Ralph Knispel, verklaarde twee weken geleden live op de ZDF dat de ‘Duitse rechtsstaat niet meer functioneert’, en ‘vermoedelijke moordenaars vrij kunnen rondlopen’ omdat de justitie door de geëxplodeerde criminaliteit zwaar overbelast is

Voor de bewering van de verslaggever dat de Duitse hoofdstad toch een attractieve metropool voor werknemers uit de justitiële sector is, had Knispel enkel een cynische grijns over. Berlijn geeft juristen juist de laagste salarissen van heel Duitsland, en dat valt direct te wijten aan de rood-groen-rode regering van de hoofdstad (SPD / Grünen / Linke). Hierdoor zijn zelfs officieren van justitie vrijwel verstoken van medewerkers, en moeten ze bijvoorbeeld zelf hun post ophalen en kopieën maken. 43 officieren hebben niet eens een eigen bureau omdat kantoortjes door meerdere personen moeten worden gedeeld.

Ook van digitalisering is nog helemaal niets gekomen. Daar wordt pas in 2026 een begin mee gemaakt, een –op zijn typisch Duits tergend langzaam- proces dat pas in 2038 afgerond is. Als het meezit.

‘Het einde van de gerechtigheid’

Het verwondert daarom niemand dat 56% van de aangeleverde misdrijven niet wordt opgelost. Jens Gnisa, voorzitter van de Duitse Bond van Rechters, zegt dat de situatie nog veel erger is, en enkel nog moord en doodslag wordt vervolgd, en dan nog met grote vertragingen. Voor alle andere delicten geldt inmiddels dat zeker 90% niet wordt vervolgd of door personeelsgebrek te lang blijft liggen.

Gnisa heeft er een boek over geschreven met de veelzeggende titel ‘Het Einde van de Gerechtigheid’. Daarin beschrijft hij nauwgezet hoe het Duitse justitiële systeem en daarmee de veiligheid van de samenleving drastisch aan verval onderhevig is. Net als Stefan Schubert eerder deed met zijn eigen boek ‘De destabilisering van Duitsland: Het verlies van de binnenlandse en buitenlandse veiligheid’.

‘Criminelen lachen ons uit’

De voorzitter van de Officieren van Justitie benadrukt dat de nijpende situatie in Berlijn op heel Duitsland van toepassing is, al is het (nog) nergens zo erg als in de hoofdstad. ‘In Berlijn hadden we vorig jaar maart meer dan 8500 niet uitgevoerde arrestatiebevelen… Ook als we terugdenken aan het proces in Freiburg, waar 11 vluchtelingen waren aangeklaagd wegens verkrachting, is het arrestatiebevel voor de hoofdverdachte nog steeds niet uitgevoerd.’

Met overvolle gevangenissen –ontstaan door zware bezuinigingen- en vrijwel nul pakkans, plus als je wèl wordt gearresteerd je amper kans loopt te worden vervolgd, hebben nu ook zware criminelen vrij spel gekregen in Duitsland. Op de vraag of de criminelen de rechtsstaat nog serieus nemen, antwoordt Knispel: ‘Nee. Ze lachen ons uit!’

Zelfs moordenaars worden weer vrijgelaten

Er zijn inmiddels verdachten van zware geweldsmisdrijven en zelfs martelmoorden die weer vrij moesten worden gelaten omdat justitie ze niet binnen de voorgeschreven maximale termijn in behandeling kon nemen.

Voorbeeld is de stad Cottbus, waar de afgelopen 2 ½ jaar een 17 jarige Syrische ‘vluchteling’ in voorarrest zat vanwege de beestachtige moord op de 82 jaar oude Duitse bejaarde Gerda K.. Volgens jeugdstrafrecht had hij daar maar 10 jaar voor kunnen krijgen, maar zelfs die straf ontloopt hij omdat hij nu gewoon weer is vrijgelaten, met de verklaring dat zijn voorarrest ‘onevenredig lang’ zou hebben geduurd. ‘Deze schandalige zaak is absoluut niet in ‘namens het volk’,’ besluit Stefan Schubert. (1)

En zal de Kosovaarse migrant die afgelopen zaterdag op een station net over de grens een moeder van een 13 jarig meisje voor de trein duwde, straks eveneens gewoon weer op de bevolking worden losgelaten?

West Europa stevent door hemeltergend onrecht op totale anarchie af

In Nederland hebben we de afgelopen jaren ook de nodige gevallen van linksliberale (on)rechtspraak gehad. Zo werd enkele dagen geleden …

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
erdogan 1560332955

Erdogan overleden? Geruchtenmachine Midden Oosten draait op volle toeren

fantasie 1563996076

Gratis geld? Droom werd werkelijkheid: negatieve rentetarieven