in , ,

Ondertussen in Limburg: Al 76 gezinnen dakloos

In Limburg leven er 76 gezinnen die dakloos zijn en niet terecht kunnen bij noodopvang. Dit maakte Maatschappelijke Opvang Moveoo afgelopen zaterdag bekend. Voor deze gezinnen is er geen plaats meer in een noodopvang en ze zijn dus gedwongen om onderdak te zoeken bij vrienden, familie of kennis.

Het gaat hier om gezinnen die door de crisis en financiële problemen hun huis zijn kwijt geraakt. De maatschappelijke noodopvang die voor deze gezinnen is geregeld door de Nederlandse regering kan deze mensen geen hulp bieden. Het gevolg is dat deze gezinnen dus zelf moeten zorgen voor opvang. En het is dan ook nog te hopen dat je daadwerkelijk familie en vrienden klaar hebt staan die je onderdak willen, of in de meeste gevallen, kunnen bieden. Lukt dit niet dan krijg je ook nog te maken met , want je kunt dan niet in de eerste basisbehoeftes voor je kind voorzien.

Vaak is het ook al een probleem als je zelf een dakloos gezin hulp wilt bieden. Heb je een huurwoning, of toeslagen, dan kun je zelf diep in de problemen raken. Want ondanks dat de regering zo graag promoveert dat we allemaal elkaar een steuntje in de rug moeten geven, is de regering ook de eerste die klaar staat om je hier hard voor af te straffen.

Meld je niet dat je nieuwe tijdelijke bewoners in je huis hebt, dan riskeer je een fikse boete op je uitkering of toeslagen. Meld je het wel, dan zit de kans er dik in dat je gekort wordt. Ik vraag me dan ook af hoe de burgers elkaar zo nog moeten helpen.

De psychische problemen die een uithuiszetting met zich meebrengen worden vaak onderschat. Vooral als je als gezin op straat wordt gezet. Het gevoel dat je hebt als falende ouder naar je kinderen toe is vreselijk. Buiten dat je moet zorgen dat er een oplossing komt voor je schuldenproblematiek, een dak boven je hoofd moet regelen en moet zorgen voor een stabiele langdurige oplossing, moet je ook nog je eigen emoties en gevoel in bedwang houden.

De 76 gezinnen zijn dus ouders met kinderen, dan hebben we het nog niet over de gezinnen die wel in de noodopvang terecht komen. Een schrikbarend aantal en dit is alleen nog voor de provincie Limburg.

Ik vraag me dan ook af wanneer het in eindelijk doordringt dat er een verandering nodig is in de aanpak van schuldenproblematiek. Hoe gaan de hoge meneren en mevrouwen in Den Haag er voor zorgen dat er ook voor deze 76 gezinnen een oplossing komt en nog beter, voorkomen dat mensen zo diep in de problemen raken?

Hieronder nog een filmpje van een wijkagent, niet uit Limburg, maar het toont wel aan dat ook zij niet ongeroerd blijven bij een uithuiszetting.

Lees verder bij de Bron: budgetmiep.nl gepubliceerd onder Copyright en in samenwerking van budgetmiep.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.Schuijff
5 jaren geleden

Schaamteloos !! Een schande voor de Nederlandse bevolking .
Ik vraag mij af wanneer het de Nederlandse bevolking gaat doordringen ..en op zijn achterste poten gaat staan en met z’n allen de straat op om tegen alles te protesteren ..ik lees en hoor zo vaak zeggen ..”we moet het niet pikken en de straat op gaan “maar niemand doet er iets mee.Dit vraagt om organisatie .Vroeger gingen de havenarbeiders staken ..weken lang ..ook de bouwvakkers..en werden ook gehoord.
Wij MOETEN opstaan en de straat op ..we worden allemaal jong en oud leeggezogen ..

wilma
Antwoord aan  A.Schuijff
5 jaren geleden

Ben het helemaal met je eens , wij moeten de straat op protesteren , laat het maar weten wanneer ik doe mee! HET IS SCHANDALIG DAT DE NEDERLANDSE BEVOLKING NIET GEHOLPEN WORD!

raff
Antwoord aan  wilma
5 jaren geleden

Ik doe ook mee!! en zo nog een paar van uit mijn vrienden en kennissen

Antwoord aan  A.Schuijff
5 jaren geleden

Oke A. Schuijff, zeg maar wanneer en waar.

Ingrid mommers
Antwoord aan  A.Schuijff
4 jaren geleden

Nu een jaar later lees ik dit. Zijn jullie geweest? Ik zou ook willen mee gaan

Co
5 jaren geleden

Misschien moet je deze mensen ook een plekje aanbieden in een AZC. Ik bedoel dit niet negatief. Maar als tijdelijke noodoplossing voor huisvesting in een sociale huurwoning en opname in de schuldsanering (met voorrang nartuurlijk). Dan zijn ze in ieder geval niet dakloos. Ik vraag me overigens af waarom er geen noodopvang is geregeld voor deze mensen. Zit die al vol?
Het allerbeste is natuurlijk voorkomen dat mensen hun huis worden uitgezet. Geen vrijbrief voor het maken van schulden, maar wel eerder signaleren en ingrijpen. Als op tijd de tering naar de nering wordt gezet en de hulp waar iedereen in Nederland recht op heeft ook eerder wordt ingezet, kan veel ellende worden voorkomen.

Antwoord aan  Co
5 jaren geleden

Ik dacht ook meteen aan de AZC .
Dan hebben ze in ieder geval een dak boven hun hoofd en voeding.
De rest komt dan.
Op zijn minst mag je toch de mensen in je eigen land zorg bieden?>

gaston_schreurs@hotmail.com
5 jaren geleden

Waar is dit dan. Ik heb wel onderdak voor normale mensen.

.nico vsn delft
Antwoord aan  gaston_schreurs@hotmail.com
5 jaren geleden

ze verzuipen en komen hier niet

piet paulesma
5 jaren geleden

het trieste is op het moment dat je echt dakloos bent met je gezin. en je problemen wilt oplossen, dat de regering je van hot naar haar stuurt, opzettelijk je nog meer in de schuldt brengt, door dat je met je gezin moet gaan zwart reizen in de trein, in de hoop dat een nacht opvang in een andere stad plaats voor je heeft, en je weken moet wachten op geld. omdat je geen inschrijf adres hebt, gewoon het hele pad dat je moet bewandelen om iets gedaan te krijgen drijft men tot waanzin, andere mensen bieden hulp en worden gekort, moet men nog meer vernederd worden, dan praat men van een zwervers uitkering, voor dat je dat hebt, moet er wel plaats zijn bij het leger des heils, want je moet kunnen aan tonen dat je minimaal 7 dagen in een nacht opvang hebt geslapen met je gezin, en via hun moet je ook een post adres toeverwezen krijgen, met andere woorden wat doet men in 3 maanden zonder geld, kan me niet meer indenken dan geld lenen met geluk

De Zwarte Kapitein
5 jaren geleden

En niet alleen in Limburg hoor… Zo is het dus ook in de regio Nieuwe Waterweg Noord, waar de gemeenten Schiedam, Maassluis en Vlaardingen onder vallen, waar de betreffende agent op het filmpje werkzaam is. De NOODopvang is een wachtlijst voor en gezinnen met kinderen kunnen er niet eens terecht… Dus dit zal geen uitzondering maar regel worden, dankzij het opvoeren van kosten en korten op belangrijke onderwerpen (niet bezuinigen, want er wordt nog enorm veel geld over de balk gesmeten!)…

fritz
5 jaren geleden

Stap even de grens over gooi je paspoort weg vraag asiel aan als vluchteling en hop je hebt een woning fiets werk en toekomst!

Antwoord aan  fritz
4 jaren geleden

wat een gezwam fritz.

simone
Antwoord aan  Henk Susebeek
4 jaren geleden

Het verschil zit hem hier: Jij heb al sinds je geboorte een nederlands paspoort en dus jurisidictie in Nederland. Je bent naar school gegaan, je hebt vrienden gemaakt je hebt van allerlij democratische voordelen gebruik gemaakt. Dus. Het een heeft niet met het ander te maken. Er heerst nu een eigen schuld dikke bult maatschappij: Ben je dakloos geworden en heb je de nota van de huur niet betaald? Dan is dat aan jezelf te wijten. En dan even niet verder ingaande op persoonlijke situaties e.d. Dus Buitenlanders hebben hier geen flikker mee te maken.Ging je op de knikkerbaan ook zeggen? ISSSS van Mijijjjj lekker puH? Misschien communisme in Nederland invoeren dan krijgt ierdereen even veel. Trek je grijze overal maar aan en stap in de die trabant samen met de vluchteling.

Antwoord aan  simone
2 jaren geleden

Je bedoeld ”iedereen even weinig”?

Antwoord aan  Henk Susebeek
2 jaren geleden

Nee geen gezwam,wed ook dat het werkt…wèl je baard laten groeien en de vrouwe een kopvod op,en ”ikke nie begrijp” spelen.

jan de buurman
5 jaren geleden

Welkom in ons liberale europa. Waar idereen welkom is. Maar waar de inwoners die deze zekerheid gemaakt hebben, zich niet kunnen beroepen op deze sociale zekerheid. De politiek zal een fikse draai krijgen. Ik ben bang voor extreme partijen die dit gaan gebruiken. Vergeet links, centraal links en centraal rechts. Het wordt rechts, extreem rechts en religieus. Het volk zal zich wreken. terug naar ’33.

5 jaren geleden

Het wordt tijd dat ze die vluchtelingen het land uit kloppen of ze uitmoord het is door hen dat dit gebeurt dus je kan niet anders dan voor je eigen opkomen desnoods met geweld maar ze moeten onze landen weer uit. Steek heel die boel in de fik net als al die winkels en moskees van hen. Als je het met geweld en doden moet oplossen is het zo je kan niet anders en de regering verplicht het jullie. Kom allen voor je eigen volk op en verdrijf die moslims en vluchtelingen uit onze landen.

Rik_11
Antwoord aan  Johnny Johannes van Heurck
5 jaren geleden

Het zijn absoluut NIET de vluchtelingen die het probleem zijn… Er is GELD zat, het zit alleen maar bij 1% van de mensen in hun zakken…. en DIE mensen zijn het probleem!!!!
Vluchtelingen zijn net zo het slachtoffer als wij!!!!!

Antwoord aan  Johnny Johannes van Heurck
4 jaren geleden

Hoop dat er voor jou ook opvang komt van staatswege achter tralies wegen oproepen tot moord

5 jaren geleden

Krijg je te maken met jeugdzorg?? Jeugdzorg moet zich bemoeien met de regering en hun zeggen dat ze gezinnen met kinderen niet op straat kunnen zetten.Als iemand van jeugdzorg je kinderen zou aanraken sla die dan ter plaatse dood die verdiend te sterven. Eerst de kinderen op straat laten gooien en ze dan bij vreemde mensen gaan plaatsen zou bij mij niet gaan ik sla die mors dood heel jeugd zorg die komen geen 2de keer aan mijn kinderen.

.
5 jaren geleden

De kerkvorst Augustinus van Hippo [geboren als Afrikaanse Berber in Noord Afrika]- en 1e Berber van de RK. Welke de belangrijkste kerkvader was. Augustinus is overigens een tijdje aanhanger geweest van het manicheïsme.

R. De Bood
5 jaren geleden

Waar is het respect voor ons Nederlanders gebleven? Iedere NIET Nederlander een plaats aanbieden en hele Nederlandse gezinnen uit elkaar rukken en om zeep helpen.
Veel ouderen draaien zich in hun graf om door het beleid van nu!!

Robert kleijn
5 jaren geleden

I have been living in the UK, not perfect and even here we have problems, but I am glad I left the Netherlands and will never go back there.

Antwoord aan  Robert kleijn
2 jaren geleden

UK?…óók een rotzooitje……watch your litle girl.

poepie
5 jaren geleden

Nou heb normaal de schurft hekel aan ….. maar deze agent heb ik respect voor!! Gen bekeuring uit delen nu he aan mijn taal gebruik ????

anoniem
5 jaren geleden

Helaas kan ik er over mee praten hoe het is om je huis uit te moeten… na 9 jaar een eind aan mijn relatie en zelf een huis moeten zoeken door psychische klachten door alles wat ik heb meegemaakt geen werk kunnen behouden geen uitkering zomaar krijgen en toen ik die kreeg was het te laat… deze week is de uitzetting geplant en dat terwijl ik er echt alles aan heb geprobeerd te doen het toch te kunnen behouden… psychiaters huisarts sociale dienst maatschappelijk werk.. en toch word je op straat gezet.. en zeggen ze je kind kan naar je ex…. bedankt nederland

Antwoord aan  anoniem
5 jaren geleden

Hoi anoniem, ik zie nu pas je bericht over de uithuiszetting, inmiddels heeft deze waarschijnlijk al plaats gevonden. Misschien kun je me mailen op budgetmiep@gmail.com ik ben zelf ook uit huis gezet en heb dus ervaring hierin. Gr

john
5 jaren geleden

diep triest voot 900 euro je huis uitgepleurt worden,ondertussen stromen er duizenden gelukszoekers ons land binnen die straks een huis,uitkering en toeslagen krijgen

5 jaren geleden

waar zijn de comitees tegen uitzettingen?

raff
5 jaren geleden

ik zeg we moeten masaal onze paspoorten weg gooien..
en ons aan melden bij de tenten!!
Hoe heet u geen idee want ik heb geen paspoort.
Ik ben piet met mijn gezin die asiel komt aanvragen.
Kan ik ff maal vrouw en 2 kids even vangen voor 4000 euro per maand..
En een betaald ziekenfonds…
ik vind dit niet normaal meer in Nederland dat het zo gaat!

Rannie
5 jaren geleden

wij zijn ook ons huis uitgezet, 2 zzp-ers, kinderen(2) daarna nooit meer gezien , kleinkind ook niet meer.
Zoveel spullen kwijt…na 15.00 uur wordt alles wat nog op straat staat in de kraakwagen vernietigd!!!
Bedden, kasten, dekbedden, matrassen, tafels, bankstel …weet ik veel wat nog meer…elke keer dat ik aan die zwarte dag denk zit ik weer te janken,… gelukkig pas geleden 1 van onze zonen weer gezien…..het is een drama…een restschuld van ruim anderhalve ton, mijn man heeft geen werk, krijgt geen uitkering o.i.d. We zijn allebei 59 en dan ben je in werkend Nederland een ouwe lul; ik heb nog wel mijn eigen mondhygiënepraktijk, maar dat loopt ook niet storm… gelukkig wel weer verzekerd voor dokter, tandarts want voor zzp-ers bestaat geen uitkering, hulp o.i.d….
Fijn land joh…Nederland.
Hebben nu weer een huurwoning, na bijna 2 jaar overal en nergens gewoond te hebben…
en dan weet de belasting je weer te vinden..jaja…waar zijn de afschriften? de jaaropgaven? Accountantburo die we hadden is ermee gestopt want tsja, we kunnen het niet betalen,

Valere
5 jaren geleden

Geloof me,dat is ook al in Belgie aan het gebeuren.Voor ons eigen volk,dat dag en nacht heeft gewerkt om iets te kunnen bereiken,worden zij nu gestraft voor een akkefietje en verliezen zij alles wat zij hadden. Alles word dan nog eens duurder en er komen meer daklozen erbij,dank u wel regeringen. Maar voor die profiteurs,die trouwens niet in Europa thuis horen,blijkt er ineens miljoenen te zijn gevonden. En voor ons,hun eigen volk……..uitzetting zodat er een asielprofiteur in kan gaan.( is gebeurd met een gezinnetje met 2 kinderen en een alleenstaande moeder. Moest eruit voor asielzoekers . Wanneer gaat dit eindelijk ophouden ……..

Ger
5 jaren geleden

Timmermans [PvdA] z’n familie pakken – die wonen in Limburg. Want daar komt deze misdaad vandaan

Goudsegerrit
5 jaren geleden

Weet zeker dat hier de pleuris uitbreekt en terecht.

Romeo Somer
5 jaren geleden

Hallo .Mijn naam is Romeo. J. Somer , was eens drugverslaafde en hierdoor dakloos geworden , En heb het hele traject afgelopen in verband met schuldhulpverlening. Maar nu eerst de drugs , Ik ben daar vroeg mee in aanraking gekomen . Wat ik mij kan heugen was ik toen 14 jaar oud en rookte toen mijn eerste sigaret toen ik dertien jaar oud was , Ik kwam met softdrugs in aanraking toen ik 14 jaar oud was en uitgenodigd was op een studentenfeest in Voorburg , Karin was toen het meisje van 16 jaar die dat bewuste feest gaf . Het was leuk , maar zag en rook toen een heel andere lucht in de kamer .Wierook brandde volop , maar deze lucht was zo overheersend dat het boven de walm van Wierook uit kwam . Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ging op onderzoek uit. En kwam er achter dat de lucht veroorzaakt werd door cannabis een hasjlucht , En ik nam waar dat de mensen die dit rookte zich heel relaxed bevonden zeer ontspannen en vredig er bij zaten of lagen . Ik spreek dan van de jaren zeventig . waar ik mij toen bevond . Maar ik wilde dat ook wel zo relaxed zijn , En zag dat er grootte sigaretten werden doorgeven (joints ) en een ieder die dat kreeg een paar halen nam en deze weer doorgaf aan de volgende (Blowen) , en ik kwam ook aan de beurt De nieuwsgierigheid won het van mijn gezonde verstand en nam ook een paar trekken , ik proestte de rook naar buiten en hoestte als een gek , Maar toen nam een overweldigde gevoel mij in de macht , En begon High te worden . Nou van het een kwam het ander , ik zal hier over niet uitweiden anders wordt het een te lang verhaal , Ik was toen Zeventien jaar oud en kwam weleens in Den Haag. In de jaren zeventig kwam er toen een grote groep Surinamers hier in Nederland wonen zo gezegd gemigreerd . IK zelf ben een Surinaamse Hindoestaan , maar was hier al in 1966 komen wonen met het hele gezin Vader was al eerder gekomen om alles hier te regelen zoals werk en huisvesting , De reden van onze Immigratie was ons de kinderen hier te laten studeren want de scholen waren toen hier beter dan in Suriname . Vader zelf was hier al in 1964 en liet ons met mijn moeder en 6 kinderen inclusief mijzelf over komen naar Nederland . Dat was het eerste ik had ondanks dat mijn vader dominant was toch wel een aardige jeugd gehad was meer buiten dan binnen aan het keten met mijn vrienden , Maar goed ik kwam ik denk dat ik eind zestien jaar was met mijn eigen cultuurgenoten in aanraking . het waren grotendeels allemaal jongeren in de leeftijd van 17 tot 23 jaar oud . Zij werkten niet en deden ook geen schoolopleiding . Ik zat toen in de eindexamenklas van de L.T.S. Maar toen begon voor mij pas goed de ellende . Mijn cultuurgenoten brachten mij aan de Harddrugs Heroïne wat toen in die tijd erg populair was , Eerst de chinezen Heroïne , Toen de Pakistaanse en wat nu op de markt te krijgen is de Turkse Heroïne. Ik geef niemand de schuld dat ik ben gaan gebruiken , Maar zeg jullie wel door de omgang met mijn cultuurgenoten ben ik zo hooked en verslaafd geraakt . En glee steeds verder af . Ik was toen ik zeventien ben op kamers gaan wonen in het statenkwartier in Den Haag , maar hield dit niet vol kwam in de schulden ondanks dat ik toen een vaste baan had als heftruckchauffeur in een Verffabriek in Rijswijk , Ik heb mij opleiding niet kunnen voltooien omdat ik door de Heroïne ziek werd en mij in de criminaliteit moest gaan begeven om zo mijn dagelijkse behoeften te kunnen voorzien . Ik werd hierdoor ook dakloos en heb door heel Nederland gezworven , Heb bijna overal gewoond en weet wat het is om op karton te slapen , s Winters , Zomers , Herfst en de Lente lag ik in het park of bos op een bank te slapen soms zonder deken alleen met jas aan ,en meestal zonder eten . Heb in verscheidende afkickcentra,s gezeten , was weer even clean en viel toch weer terug door omstandigheden , In mijn cleane periode ben ik getrouwd geraakt met een Diems Dame die uit Arnhem kwam en in Didam woonde na de hand kwam ik er achter dat ze alleen met mij was getrouwd om zo kinderen te krijgen van een buitenlandse man , toen de jongste zoon werd geboren vroeg zij de echtscheiding aan . Hoe blind kon ik zijn . Maar ik hield van haar en liefde maakt blind . Door het alleen zijn het door het gemis van mijn twee zoons verviel ik weer in oud gedrag. Kwam in de gevangenis terecht wegen dealen van Drugs . Ik heb alles bij elkaar zo,n drie vastgezeten wel niet aan een gesloten . De laatste detentie was een jaar of anderhalf alles bij elkaar . Maar was wel afgekickt , maar was toen ik vrij kwam niet voldoende opgevangen , Maar hoorde in de gevangenis van een christelijke instelling De Hoop in Dordrecht gevestigd Waar ik naar toe ben gegaan toen ik in vrijheid was gesteld . Het geloof heeft mij uiteindelijk van de Drugs bevrijd en God heeft de ketenen van gebonden los gemaakt voor mij , Dit alles was een proces . Ik ben nu al meer dan 10 jaar clean , Ik rook niet drink matig en ben drugsvrij ben voor de tweede keer getrouwd met een veel jongere vrouw dan ik zelf 32 jaar is en ik wordt 60 jaar op 29-10-1956. En ben verlost van alle ellende zoals schulden huisvesting , Heb nu een dak boven mijn hoofd en dat koester ik zo , We kunnen ons zelf goed bedruipen , Ik geef de eer en glorie aan De Here Jezus . Boven alles ben ik verslavingsvrij Amen en niet meer dakloos , Een ieder kan dit ook bereiken , Maar geloof in jezelf en in God . Jij doet de eerste stap en God doet de rest Amen

Gil
5 jaren geleden

Ja ongelofelijk, en dit is zo in ieder land hier .Eerst vluchtelingen helpen en dan hun eigen volk.Mensen stem volgende ket Wilders.Wat de andere partijen ook mogen beloven en zeggen geloof ze niet , en hun Wilders een kans om te bewijzen wat hij eigenlijk kan .

Nico van der Bent
5 jaren geleden

Ik ben klaar voor de actie waar en wanneer roept u maar

Heidi
5 jaren geleden

Eigen landgenoten worden niet geholpen en laat de regering aan hun lot over…de asielzoekers daarentegen, zij worden in de watten gelegd want ze krijgen van de regering een dak boven hun hoofd, voedselpaketten, een uitkering en wie weet wat nog allemaal!!! Wanneer gaan wij eens een keer wakker worden en effectief de handen in elkaar steken en het land volledig platleggen tot wanneer de regering gedwongen overgaat tot een degelijke en levenswaardige regeling voor eigen landgenoten in plaats van die asielzoekers!!! Tenslotte hebben wij al jaren hard gewerkt voor onze regering en hierbij heel veel belastingen betaald, terwijl zij deze inkomsten doodleuk uitdelen aan toeristen die denken hier het schone leven gevonden te hebben!!! Waar gaat dat toch naartoe zeg!!! En wij laten dit allemaal zomaar gebeuren??? Komaan hé, het gaat van kwaad naar erger, dit kan toch niet!!! Bundel de krachten en maak het verschil verdomme!!!

Elma
5 jaren geleden

En dat bedoelen we nu Asielzoekers wel helpen maar ons eigen volk ho maar het is gewoon een schande kut regering

Maastricht
5 jaren geleden

Ik heb een dochter van 20 bij mij wonen ik kan haar niet bij mij inschrijven want dan wordt ik overal op gekort ze is onder bewindvoering dus dat gat van inkomsten inhouding kan ze niet opvullen ze heeft een brief gekregen dat ze binnenkort wordt uitgeschreven in het bevolkingsregister dan heeft ze helemaal niks meer enigste mogelijkheid is leger des heil maar dan moet ze daar ook slapen anders kan ze zich niet inschrijven

5 jaren geleden

ik help graag gezinnen met kids stuur maar een mail alberthakuilman@hotmail.com

sebas
5 jaren geleden

niet bang zijn om ook om hulp te vragen heb ik ook gedaan Schuld Hulp Maatje anders zat ik nu met een berg schulden
en helaas kan der te veel in nederland

5 jaren geleden

Als dit echt waar is, dakloze gezinnen, WAAROM bivakkeren die dan niet bij de Gemeenten op de stoep TOTDAT er een oplossing is? Hoe kan het zijn dat ze niet zichtbaar zijn?

Danny
4 jaren geleden

Even buiten Nederland: In Los Angelos zijn ong. 64.000 daklozen, incl. gezinnen. In deze stad wonen iets minder dan 4 miljoen mensen. Ik heb er een tijdje gewoond. ( pubertijd) Verder schandalig zoals dat hier geregeld is.

Margriet
4 jaren geleden

Ja hup kom gaan we de straat op. Jaren klagen we en nu zijn we op een punt beland…..van ellende en doen nog niks. Ik kan het niet alleen….

Libertatum Lucem
4 jaren geleden

Wat ik niet snap is dat agenten doodleuk wel mensen uit huis zetten, ongeacht dat er hier op de politieke goodwill- politiereclame er ééntje zit te huilen. Zij zijn de uitvoerende “arm der wet”, wat een lachertje is wanneer men behoefte heeft aan “de sterke arm der rechtvaardigheid”.

Betalen wij niet belasting met zn allen zodat dit soort dingen niet voorkomen?

Zijn water, voedsel, kleding maar ook onderdak geen basisbehoeftes waar iedereen recht op heeft, of het nou betaald kan worden of niet?
Staat dat niet onder de noemer mensenrechten?

Waarom wel geld steken in bommen en granaten maar niet in dakloze gezinnen?

Als je niet beter zou weten zou je bijna denken dat het de politiek iets kan schelen. Wat ze zeggen en wat ze doen is echter heel verschillend en vooral afhankelijk van verkiezingstijden.

Fascisme is corporocratie, een sterke samenwerking tussen de Staat en bedrijven. Zo legde Mussolini het uit. Soms vraag ik me af of dit eigenlijk nederland nog wel is, want het heeft verdomd veel weg van een veels-te-duur-winkelcentrum waar alles kan, als je maar geld hebt.

(Geld, dat getalletje op dat papiertje wat iets waard is door ons geloof erin)

Libertatum Lucem
4 jaren geleden

Ik zie overigens hier in de reacties dat de “diagnose van het probleem” nogal van mens tot mens verschild en ook aardig wat te wensen over laat.

Kan iemand me uitleggen waar in het artikel geschreven wordt dat gezinnen die op straat komen vervangen worden door asielzoekers?

Is het probleem niet dat onze “volksvertegenwoordigers” “UIT ONZE NAAM MET ONZE STILZWIJGENDE INSTEMMING” wetten doorgelaten hebben die ons langzaam maar zeker onze rechten afpeuzelen, wat het mogelijk maakt om vanwege geld iemand met zn gezin op straat te zetten?

2 jaren geleden

zo lang we met zijn allen gerechtsdeurwaarders eren en aanbidden,…. blijven bedrijfen hun rustig inhutren om zichzelf en anderen te duperen.

Excuus: de wanbetaler heeft 10 jaar geleden eens schuld gemaakt,..
(en daar heeft de gerechtsdeurwaarder dik aan verdient),…
Schuldhulpverlening zegt het niet maar de daad zegt genoeg,… want welke schuldhulpverlening heeft ooit een rechtzaak tegen de gerechtsdeurwaarder aangespannen?

Een gerechtsdeurwaarder is niet DE OPLOSSING bij schulden.
Want ze weten je inkomsten bij beslaglegging,.. ze weten welke schulden er zijn bij hun (lekker stomzinnig schulden maken en de schuldeiser zijn naam misbruiken) zodat de schuldenaar naar een rechtbank moet, waar een gerechtsdeurwaarder zwijgt over wat die werkelijk weet, want wel inkomsten en een rekening is genoeg, .. om de schuldeiser nog harder te treffen,… en de gemeenschap betaald er wel voor. (lees gesubsidieerde regelingen zoals bewindvoerder, schuldregeling, WSNP….

Want wanneer komt nu de positieve regeling eens? Eentje waarbij de schuldeiser schadeloos wordt gesteld, de schuldenaar geholpen,

Want kent u de “financieel terrorrist” al? is een werktuig van de gerechtsdeurwaarder om U de Nederlander te duperen.

Gaat u eventueel stemmen inzake het verdrag met de Oekraïne? Check dit, antwoorden

De Nederlandse Politiestaat: 21000 mensen in cel wegens niet betalen (kleine)boete