in , ,

Ondertussen in Utrecht: Al minimaal 30 gezinnen dakloos

De instellingen voor maatschappelijke opvang in Utrecht constateren een toename van het aantal daklozen.

Beide partijen vinden dat de wachtlijst niet als gevolg mag hebben dat kinderen op straat slapen. Zo meldt destadutrecht.

Vandaag werden deze problemen door de NEMO-partners (Leger des Heils, Lister, Tussenvoorziening en Moviera) in de maatschappelijke opvang bevestigd.

Op dit moment staan er 400 mensen op de wachtlijst voor de maatschappelijke opvang waaronder minimaal 30 gezinnen zonder de juiste zorg. Hierdoor ontstaan grote problemen en worden er ook hoge kosten gemaakt.

De PvdA en de ChristenUnie maken zich zorgen over deze situatie. Daarom hebben zij vragen gesteld aan het college.

Mocht je zelf ook in deze situatie vinden bezoek dan even de site van budgetmiep met handige tips en verhalen.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

wat een zieke egoïstische website is dit; op elke pagina om donaties bedelen omdat je niet van het bier af kunt blijven. Dit is gewoon een term die veel gebruikt wordt, overigens dit bericht krijgen alleen de bezoekers met een adblocker actief! En nee ik drink geen bier….

4 jaren geleden

Wie kan er niet van het bier afblijven?

Oh wacht. Er staat een foto bij van een zwerver met een baard en een dikke jas en een stapel tassen. Die zal wel aan de drank zijn dan? Of hoe moet ik het zien?

Lekkere reactie @sonicchrist. Waar heb je die nickname eigenlijk vandaan?

4 jaren geleden

nee, gewoon autochtone nederlanders die in de knoei komen. Veel mensen kunnen de huren niet meer betalen en komen op straat terecht. Maar er zitten ook mensen tussen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen.

4 jaren geleden

Weet jij waarom die mensen op straat staan! nee dus! oordeel dan niet! net wat sonnicchrist aangeeft,het gaat erom dat je niemand op straat zet! Betreft dat biertje ..wat een bullshit..hoe is het ooit zo ver gekomen dan! ..denk na! ..je wordt niet zo maar zwerver!..dit heeft een verhaa! ..geen biertje geven maar hulp!! Den Haag!! .. ook de gezinnen .. heeft allemaal te maken met financieen/geen werk meer/minima`s die zich moeten redden/werkloosheid..en hulp is ver te zoeken in ons land!!! ..nu 30 gezinnen..veranderd Den Haag niks..dan zullen er nog velen bij komen! SCHANDE!

4 jaren geleden

als de helft van de vluchtelingen nep is, dan is een deel van de daklozen dit ook. Mensen die donaties vragen voor een biertje kunnen niet goed voor zichzelf zorgen.

Eric
4 jaren geleden

Sonicchrist; ook jij zal een verhaal hebben die jouw reacties op deze groep zouden kunnen verklaren. Jouw compassie lijkt aangetast en ik vermoedt dat je je dikwijls ongehoord en ongezien voelt. Deze aantasting maakt je mechanisme: ‘zij wel en ik niet…’ Sonicchrist, ik heb werkgerelateerd dagelijks te maken met de ‘achterkant’ van de maatschappij en ik ken de verhalen hierachter. Ik nodig je uit een dag met me mee te lopen

anoniem
4 jaren geleden

Best jammer dat sommige mensen helaas een slecht oordeel hebben helaas ben ik zelfs met psychische hulp maatschappelijk werk en de sociale dienst alsnog mijn huis uit gezet! De zorg en hulp hier in Nederland is ook niet alles helaas… je krijgt overal te horen ga maar naar familie vrienden of het leger des heils en verder kan je het alleen uitzoeken helaas zit ik er midden in

Farmaceuten hebben wel flink geld verdient: Alweer mismatch tussen griepprik en heersende griep

Vluchtelingen noodopvang Heumensoord te luxe voor vierdaagse wandelaars