in , , , , ,

Coronasneltest bevat 7x de toegestane hoeveelheid ethyleenoxide(giftige stof), gebruik is verboden in EU!

6197114

Een vakbond die de rechten van werknemers in de publieke sector vertegenwoordigt, heeft opgeroepen tot opschorting van sneltests voor het coronavirus, nadat mediaberichten hadden aangetoond dat een uitstrijkje meerdere keren het toegestane sporenniveau van ethyleenoxide, een giftige stof, bevatte.

De vakbond Isotita (Gelijkheid) zei dat snelle tests – die volgens de huidige protocollen duizenden mensen elke 72 uur nodig hebben om te werken – onmiddellijk moeten worden stopgezet totdat de gezondheidsautoriteiten de zaak hebben onderzocht en eventuele gezondheidsrisico’s hebben vastgesteld.

Onder verwijzing naar het Europees Agentschap voor chemische stoffen, zei de vakbond dat ethyleenoxide – een stof die wordt gebruikt om PCR en snelle neusuitstrijkjes te omhullen en steriliseren – giftig, kankerverwekkend en mutageen is, zelfs bij inademing.

Ethyleenoxide is een gas vaak gebruikt om veel verschillende soorten van medische apparaten, waaronder wattenstaafjes gebruikt in steriliseren  testen  kits.

Ethyleenoxide (EtO)-gassterilisatoren worden al meer dan 40 jaar door ziekenhuizen gebruikt om chirurgische apparatuur en benodigdheden te steriliseren die warmtegevoelig zijn of die geen overmatig vocht kunnen verdragen.

Het gebruik van de stof is verboden in de voedselproductie in de EU.

Volgens EU-verordening 2015/868 is het maximale residugehalte voor de som (van ethyleenoxide en het omzettingsproduct 2-chloorethanol), aangeduid als ethyleenoxide, gespecificeerd op 0,05 mg/kg.

De zorgen van de Isotita-unie komen na een bericht dat twee dagen geleden werd uitgezonden op het mediakanaal Pronews TV, over een snel teststaafje dat 0,36 mg/kg ethyleenoxide bevatte.

De analyse, uitgevoerd door het in Larnaca gevestigde Food Allergens Lab, had de detectielimiet vastgesteld op 0,025 mg/kg.Het analyseresultaat – met de tekst “Swab” – dateert van 21 oktober.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft hierover geen verklaring afgelegd. De Cyprus Mail probeerde contact op te nemen met een woordvoerder van het ministerie voor commentaar, maar ze kon niet op tijd voor dit rapport worden bereikt.

In augustus bevalen gezondheidsautoriteiten een terugroepactie van een aantal voedingsmiddelen op de markt waarvan werd vastgesteld dat ze ethyleenoxide bevatten, maar zeiden destijds dat sporenhoeveelheden geen direct gevaar vormen voor de menselijke gezondheid.

Het ministerie had toen gezegd dat de zeer lage niveaus van ethyleenoxide die in bepaalde batches levensmiddelen – donuts en ijsjes – worden gedetecteerd, geen direct gevaar vormen voor de menselijke gezondheid, “maar op basis van wetenschappelijke studies is geoordeeld dat frequente consumptie op lange termijn basis, zelfs met sporen van ethyleenoxide, verhoogt het risico op het ontwikkelen van kanker.”

Het had een besluit van de Europese Commissie aangehaald dat het niveau van ethyleenoxide dat het terugroepen van een levensmiddel rechtvaardigt, “de minimale hoeveelheid ethyleenoxide is die kan worden gedetecteerd tijdens de analyse van een levensmiddel”.

Volgens de EU-normen kan een voedingsproduct uit de markt worden teruggeroepen, zelfs wanneer is aangetoond dat een enkel ingrediënt in het voedingsmiddel is besmet met ethyleenoxide op het laagste detecteerbare niveau, ook wanneer het ingrediënt in kwestie het kleinste deel van …..

Lees verder bij de bron: Cyprus Mail via Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1936877

De ziekenhuiscijfers zijn ineens een soort staatsgeheim geworden?!

EfyVAmfEiCo

KijkTip: Gideon van Meijeren (Tweede Kamerlid) duidt de samenleving en Overheid