in ,

Onderzoek: COVID-19 (coronavirus) kan testikels aanvallen en testosteron verminderen

52e9d74a4c5aac14ea898675c6203f78083edbed575678417c2f7a 640 corona

Artsen in het centrum van Wuhan zijn van plan om een ​​langetermijnstudie uit te voeren naar de effecten van COVID-19 op het mannelijke voortplantingssysteem, nadat een kleine studie van 81 mannen heeft onthuld dat coronaviruspatiënten na het oplopen van de ziekte ongeveer de helft van de normale verhouding testosteron binnenkregen. aan SCMP .

Hoewel nog steeds voorlopig en niet door vakgenoten beoordeeld, is de studie de eerste klinische waarneming van de potentiële impact van Covid-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus, op het mannelijke voortplantingssysteem, vooral bij jongere groepen.

In een paper gepubliceerd op het preprint-onderzoeksplatform   medRxiv.org , zeiden de onderzoekers – van het Zhongnan Hospital van Wuhan University en het Hubei Clinical Research Center for Prenatal Diagnosis and Birth Health – dat ze bloedmonsters analyseerden van 81 mannen van 20 tot 54 jaar die positief testten voor het coronavirus en werden in januari in het ziekenhuis opgenomen.

De mediane leeftijd van de deelnemers was 38 jaar en ongeveer 90 procent van hen had slechts milde symptomen . De monsters zijn verzameld in de laatste dagen van hun verblijf in het ziekenhuis. – SCMP

Eerdere studies hebben aangetoond dat coronavirus bindt aan de eiwitreceptorcel ACE2, waarvan een groot aantal in de testikels wordt aangetroffen .

Onderzoekers keken naar de verhouding tussen testosteron en luteïniserend hormoon (T / LH) – en ontdekten dat de gemiddelde verhouding voor COVID-19-patiënten 0,74 was, ongeveer de helft van het normale niveau . Een lage T / LH-verhouding kan hypogonadisme signaleren – een storing van de testikels die kan leiden tot een lagere productie van het geslachtshormoon.

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon dat essentieel is voor de ontwikkeling van primaire en secundaire geslachtskenmerken, waaronder teelballen, spieren, botmassa en lichaamshaar. Luteïniserend hormoon wordt aangetroffen bij zowel mannen als vrouwen en staat vooral bekend om zijn vermogen om ovulatie te veroorzaken. – SCMP

Degenen met hypogonadisme kunnen grote borsten en erectiestoornissen ontwikkelen – een aandoening die kan worden genezen met behandeling met testosteron.

“Aangezien meer dan de helft van de mensen met Covid-19 reproductief oud was, zou er meer aandacht moeten worden besteed aan het effect van Sars-CoV-2 op het voortplantingssysteem”, schreven de Wuhan-onderzoekers en merkten op dat hun resultaten niet overtuigend waren en dat andere factoren zoals medicatie en immuunrespons kunnen ook veranderingen in hormonen veroorzaken.

Als zodanig zeggen de onderzoekers dat ze een langetermijnonderzoek plannen dat mogelijk de verzameling en analyse van spermastalen omvat, evenals interviews met coronaviruspatiënten.

Hoogleraar reproductieve geneeskunde aan het Tongji-ziekenhuis in Wuhan, Li Yufeng, had in een onderzoek voorspeld dat de testikels een ‘belangrijk doelwit’ zouden kunnen worden bij een coronavirusinfectie .

Andere studies hebben ook gesuggereerd dat ernstig acuut respiratoir syndroom, of Sars, een verre verwant van het nieuwe coronavirus, ook ontsteking in de testikels zou kunnen veroorzaken.

Een onderzoeker van het State Key Laboratory of Reproductive Medicine aan de Nanjing Medical University zei dat de nieuwe waarnemingen “zeer waardevolle informatie” waren, maar dat er een grotere steekproef nodig zou zijn om de resultaten te verduidelijken. – SCMP

” Veel virussen kunnen de vruchtbaarheid aantasten, maar niet elk virus kan een pandemie veroorzaken. Als de impact langdurig is, kan het een probleem zijn”, zei de onderzoeker, onder voorwaarde van anonimiteit.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
54e3d24a4c4faa0df7c58675c6203f78083edbed56527548772f7b 640 politieagent

Winkelier is nu ook politieagent: Geen 1,5 meter afstand in de winkel? 181 euro boete!

52e9d6434f56ad14f1dc8460c52036761d39c3e45659744a712778d197 640 corona

’80 procent van de coronapatiënten heeft overgewicht’