in , ,

Onderzoek: Gemeenten niet goed voorbereid op privacybescherming

Privacygevoelige informatie van burgers geniet in een een groot aantal gemeenten onvoldoende bescherming, bij gebrek aan voorgenomen maatregelen in verband met de drie grote zorgdecentralisaties van 1 januari 2015. Dit blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad onder 50 gemeenten, die representatief zijn voor . Tien gemeenten weten nog helemaal niet hoe ze willen omgaan met nieuw te verwerken gevoelige informatie, zoals het medisch en het .

Onacceptabel, stelt het CBP: naleving van de bescherming persoonsgegevens kan niet “worden opgeschort.” Die boodschap is niet in alle gemeenten aangekomen. Breda schrijft dat nog onduidelijk is welke medewerkers inzage krijgen in medische en strafrechtelijke gegevens: “Daar zullen we in de loop van 2015 verder invulling aan geven.”

Gemeenten krijgen volgend jaar meer taken op het gebied van , jeugd en werk. Door de extra taken krijgen gemeenten meer privéinformatie van burgers te verwerken. Ook werken ambtenaren en hulpverleners straks intensief samen.

Afgezien van de tien gemeenten die nog helemaal niet weten hoe ze de privacybescherming aanpakken, heeft bijna geen enkele van de ondervraagde gemeenten een privacyconvenant opgesteld waarin voor de wijkteams regels zijn opgenomen voor de decentralisaties.

via nrc.nl.

Foto via Michell Zappa


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Top kinderopvangbedrijf Estro ontving kort voor faillissement nog bonussen

Prijsplafond: ‘Sorry, u verder behandelen is te duur, rust zacht!’