in

Onderzoek naar mogelijk gesjoemel bij Staatsloterij

8679631813 acb3c5cdd7 Staatsloterij e14112261103071

De Kansspelautoriteit is een officieel onderzoek begonnen naar malversaties bij de Staatsloterij. De toezichthouder van de gokbranche heeft aanwijzingen dat diverse trekkingen niet volgens de regels zijn verlopen. Ex-werknemers van het bedrijf dat de loterijsystemen beheert vrezen dat er wordt gesjoemeld met de uitslag van de grootste loterij van Nederland.

Formeel is het onderzoek gericht op ‘de beveiliging van bestanden en systemen rondom het trekkingsproces’. Deze zomer begon de Kansspelautoriteit al een vooronderzoek. Dat onderzoek kwam eerder deze maand in een stroomversnelling na vragen van de Volkskrant over een beveiligingslek bij de Staatsloterij (jaaromzet: 773 miljoen euro). De toezichthouder plande een inval, maar daar kregen de bazen van de loterij afgelopen donderdag voortijdig lucht van. Daardoor lijkt het onderzoek bij voorbaat beschadigd.

Of er daadwerkelijk sprake is geweest van vals spel, is niet bekend. Wel is het opvallend dat de trekking van januari van dit jaar en de trekking van Koningsdag niet volgens protocol zijn verlopen. De loterij keerde in januari minder uit dan de bedoeling was. Bij de Koningsdagverloting maakten meer loten deel uit van de trekking dan er waren verkocht. De loterij zegt in een reactie dat ze deze fout voor de trekking heeft gecorrigeerd.

De Staatsloterij, met de minister van Financiën als enig aandeelhouder, heeft de fouten bij de trekkingen niet naar buiten gebracht.

Lees verder via VK.

 

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8639002248 ae22c07880 BEAR plane1

Russische vliegtuigen onderschept in verschillende landen

1054180042 90c9dace1c moonlanding1

Nvidia ontkracht complottheorieën maanlanding via simulatie