in ,

Onderzoek: Rauwe melk beschermt tegen astma en heeft allergiebeschermende capaciteit

Abbring deed de afgelopen vier jaar onderzoek naar rauwe melk. Op 11 december 2019 promoveerde zij op haar onderzoek aan de Universiteit Utrecht.

Met epidemiologische onderzoeken was eerder al aangetoond dat kinderen die opgroeien op een boerderij, minder kans hebben op het ontwikkelen van allergieën dan kinderen die opgroeien in dezelfde omgeving maar niet op een boerderij, schrijft De Zelfkazer.

Eiwitten

Het beschermende effect ontstaat door onder andere blootstelling aan vee en veevoer én het drinken van rauwe, onbewerkte koemelk. Het zijn bepaalde wei-eiwitten in rauwe melk die zorgen voor beschermende effecten tegen allergisch astma en voedselallergie.

Verder heeft Abbring duidelijk aangetoond dat de wei-eiwitten hun biologische activiteit en daarmee hun werkzaamheid tegen allergieontwikkeling verliezen door warmtebehandeling.

Een aanzienlijk verlies van wei-eiwitten werd waargenomen vanaf 75 graden Celsius.

De bioactieve wei-eiwitten gingen echter al verloren vanaf 65 graden.

Het verlies van deze eiwitten viel samen met het verlies van de allergiebeschermende capaciteit van de melk.

Melk die gedurende dertig minuten op een temperatuur van boven 60 graden werd verhit (65 tot 80 graden Celsius), is niet langer beschermend…..

Lees verder bij de bron: Nieuwe Oogst


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

HPV-vaccin: het effect is op z’n zachts gezegd ‘DUBIEUS’..

Politie heeft meermaals gedraaid en gelogen in onderzoek naar drugsboot Moerdijk