in ,

Onderzoek van maar liefst 2 weken(!?) naar beïnvloeding moskeeën door illegale geldstromen

kalhh / Pixabay

Bestuurders en ex-bestuurders van de omstreden moskeeën As-Soennah in Den Haag en alFitrah in Utrecht worden ondervraagd door de Tweede Kamer.

Een speciale Kamercommissie wil weten of moslims in Nederland worden beïnvloed door geld uit landen met een strengere islam. Dat zou tot radicalisering kunnen leiden.

Het onderzoek begint vandaag.

Het CDA wil met deze verhoren in kaart brengen hoe de financieringsstromingen lopen via dit soort moskeeën. “Kijk welke beïnvloeding er is, en kijk vervolgens welke maatregelen er genomen moeten worden”, zegt CDA-Tweede Kamerlid René Peters.

Tijdens de verhoren zullen twee weken lang niet alleen bestuurders van de moskeeën ondervraagd worden, maar ook (voormalig) bestuurders van de gemeente.

“Voormalig burgemeester van Den Haag Pauline Krikke komt bijvoorbeeld langs”, zegt politiek commentator Wouter de Winther. “Maar ze beginnen vandaag met het hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, Dick Schoof.”

Het is opmerkelijk dat de moskeeën nu pas worden onderzocht en aangepakt, zegt De Winther.

“Het aanpakken van dit soort geldstromen is al in het regeerakkoord afgesproken. Dat is geschreven in het najaar van 2017. Inmiddels zitten we in 2020 en er is eigenlijk niks gebeurt in de tussentijd.”

De verhoren duren tot en met 20 februari.

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Hier word je toch helemaal niet goed van. Ik geloof niet in toeval. HIer is iets gaande achter de schermen. Dat kan niet anders. Onmogelijk dat de Nederlandse overheid hier door verrast is terwijl de burgers al vanaf het eerste begin hebben geroepen dat migratie van grote groepen moslims een ramp wordt.
    De NL overheid regering is gesaboteerd want zoveel stomheid bestaat niet.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Het blijft moeilijk: ‘Miljoenen koffiebekers Overheid niet gerecycled maar verbrand’

Nieuwe trend in multiculti Zweden: buitenlanders beroven kinderen en plassen over hen heen