in

Onderzoek van verzekeraar is voldoende: OM wil verzekeringsfraudeurs veroordelen zonder politie onderzoek

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Het wil mensen die de verzekering oplichten voortaan zonder onderzoek van de vervolgen. Onderzoek van verzekeraars moet juridisch voldoende bewijs opleveren.

Om dat voor elkaar te krijgen, dienen vandaag twee proefprocessen. Tegenstanders van die nieuwe methode vrezen tunnelvisie.

Verzekeringsfraude komt veel voor. Verzekeraars hebben afgelopen jaar 45.000 signalen van fraude onderzocht, bij een kwart van die zaken is fraude vastgesteld. Daarmee hebben verzekeraars in 2018 gezamenlijk 82 miljoen bespaard.

Om te zorgen dat verzekeraars voortaan het bewijs voor een misdrijf kunnen aanleveren, worden vandaag twee proefprocessen gevoerd in Dordrecht. Als de rechter het bewijs van de verzekeraar voldoende vindt, kan dat voortaan ook bij andere rechtszaken.

Grotere zaken

De kleinere gevallen van verzekeringsfraude worden op dit moment vaak niet vervolgd vanwege capaciteitsproblemen bij de politie en ……

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Ik dacht dat de corruptie niet verder kon, maar ze willen de eigen bevolking steeds meer pakken, want die moeten alles betalen en de nieuwkomers niet. Wie zegt dat de grootste fraude niet gepleegd wordt door de verzekeraars en de zorgverleners?

Mike Brandenburg
1 jaar geleden

Wat ik me afvraag is verzekeringsfraude enkel gericht op de premiebetaler, of ook actief op bijvoorbeeld zorgaanbieders. Ik weet uit ervaring dat.met regelmaat zaken worden gedeclareerd die niet geleverd zijn, wie.niet oplet komt er als premiebetaler ook niet achter, omdat de rekening direct naar de verzekeraar gaat, wie bij het eigen risico echt oplet kan er soms achterkomen, die.mazzel had ik zelf.

Windmolens zitten propvol natuur- en klimaatvernietigend gas, klimaatalarmisten kijken weg

Mysterieus Amerikaans ruimtevliegtuig X-37B weer terug op aarde