Onderzoek: Volgens de EU maakt u zich het meeste druk om milieu en immigratie

en toch geven ze vol gas ….

De laatste Eurobarometer, die twee keer per jaar wordt gepubliceerd, bevat deze week 27.000 Europeanen in 33 landen. Met een ruime marge voor de zogenaamde klimaatcrisis op de tweede plaats, geeft 34 procent aan dat immigratie naar de EU de grootste bron van zorg is.

Van de 20 lidstaten geeft een kleine meerderheid van hen aan dat zij vertrouwen hebben in de EU. Het vertrouwen in de EU is het grootst in Litouwen, Denemarken en Estland, en het slechts in het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en .

Vijfenveertig procent van de ondervraagden heeft een positief beeld van de EU, terwijl 37 procent de EU neutraal ziet en 17 procent een negatief beeld heeft. In heeft 50 procent een positief beeld van de EU, een van de hogere cijfers.

Wat de grootste voordelen van de EU betreft, is de meerderheid, 60%, van mening dat dit het vrij verkeer van personen vrij is. Minst onder de indruk is men van het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Immigratie is het meest zorgwekkend

Meer dan een derde, 34 procent, van de Europeanen geeft aan dat immigratie de grootste bron van zorg voor de EU is. De zorg is echter afgenomen sinds het laatste onderzoek dat 40 procent kreeg.

In het geval van Nederland verklaart de meerderheid, 51 procent het als het meest zorgwekkende en komt immigratie op de tweede plaats met 50 procent. De zogenaamde klimaatverandering komt op de derde plaats met 33%. In Denemarken, Zweden, , Finland en komt het klimaat op de eerste plaats.

Op de vraag welk gebied in hun eigen land het meest verontrustend is, komen werkloosheid, stijgende prijzen, gezondheidszorg en sociale zekerheid op de gedeelde eerste plaats. Ook hier zien de Nederlanders het milieu en immigratie als het belangrijkste probleem…….

Lees verder bij de bron: fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verrassing! Jan Modaal is de sjaak bij komende crisis

Bangmaak klimaat-rapport VN: voedseltekort dreigt door verwoestijning