in , , , , ,

Onderzoek VS: 100% van alle haverproducten bevat glyfosaat residuen van Monsanto/Bayer’s Roundup

02 19 glyphosate in oat products fb

Voedsel op basis van haver, zoals havermout, ontbijtgranen en brood, wordt door velen beschouwd als een gezonde voedingssupplement, maar als u dergelijke voedingsmiddelen eet, weet dan dat u waarschijnlijk herbicide-residuen met zich meebrengt.

Bij tests uitgevoerd door Friends of the Earth (FOE), testte 100 procent van de graanmonsters van haver positief op residuen van glyfosaat, het actieve ingrediënt in Roundup-herbicide . 1

Hoewel er meerdere redenen zijn om de gezondheidswaarde van haver, waaronder hun lectine-inhoud , opnieuw te overwegen , verdient het ongebreideld gebruik van glyfosaat op dit gewas als een droogmiddel vlak voor de oogst en hun daaropvolgende glyfosaatverontreiniging de aandacht.

Alle haver granen getest en bevatten glyfosaat

FOE, op zoek naar informatie over het aantal residuen van bestrijdingsmiddelen en onkruidverdelgers in veel gegeten voedsel, getest graan van granen, bonen en producten van de grootste vier supermarktketens in de VS: Walmart, Kroger, Costco en Albertsons / Safeway.

In totaal werden 132 monsters van het huismerk getest, van meer dan 30 Amerikaanse winkels in 15 staten. Residuen van glyfosaat en pesticiden – neonicotinoïden en organofosfaten – werden gevonden, waarbij glyfosaat werd gedetecteerd in 100% van de geteste havergranen en pinto bonen.

Het gemiddelde niveau van glyfosaat in graanmonsters was 360 delen per miljard (ppb), waarvan FOE meer dan tweemaal het niveau is dat door wetenschappers van de Environmental Working Group (EWG) is bepaald voor het levenslange kankerrisico bij kinderen. Sommige van de graanmonsters bevatten residuen zo hoog als 931 ppb.

Wat pinto-bonen betreft, werden niveaus gevonden tot 1,128 ppb, hoewel de gemiddelde glyfosaatspiegels 509 ppb waren – 4,5 keer hoger dan de benchmark van EWG voor het levenslange kankerrisico bij kinderen. Volgens FOE:

“EWG heeft vastgesteld dat een risico van 1 op miljoen kanker wordt veroorzaakt door inname van 0,01 milligram glyfosaat per dag. Om deze maximale dosis te bereiken, zou men een enkel portie havergranen van 60 gram moeten eten met een glyfosaatniveau van 160 ppb of een portie pinto bonen van 90 gram met een glyfosaatniveau van 110 ppb. “

Op haver gebaseerde voedingsmiddelen die op de markt worden gebracht voor kinderen bevatten Glyfosaat

EWG heeft ook onafhankelijke laboratoriumtests laten uitvoeren om te bepalen hoeveel glyfosaat op de loer ligt in de voedselvoorziening in de VS. 43 van de 45 voedingsproducten gemaakt met conventioneel geteelde haver testten positief voor glyfosaat, waarvan er 31 glyfosaatspiegels hadden hoger dan EWG-wetenschappers geloven dat de gezondheid van kinderen zou worden beschermd. 2

Voorbeelden van voedingsmiddelen met detecteerbare niveaus van glyfosaat zijn Quaker Dinosaur Eggs instant havermout, Cheerios-granen , Nature Valley-mueslirepen, Quaker-staalgesneden haver en Back to Nature Classic Granola. Verder bevatten van de 16 geteste biologische haverproducten vijf glyfosaat, hoewel op een niveau onder de gezondheidsbenchmark van 160 ppb van de EWG.

Follow-up testen van nog eens 28 monsters van graanproducten op basis van haver en andere voedingsmiddelen op basis van haver die op de markt worden gebracht voor kinderen, vonden glyfosaat in alle geteste monsters, waarvan er 26 boven EWG’s gezondheidsbenchmark van 160 ppb kwamen.

Glyfosaat werd gedetecteerd in General Mills Cheerios en een reeks Quaker-merkproducten zoals instant havermout, ontbijtgranen en snackbars. Het hoogste glyfosaatniveau – 2,837 ppb – werd gevonden in Quaker Oatmeal Squares ontbijtgraan. Volgens EWG: 3

“Deze testresultaten lopen in het gezicht van claims van twee bedrijven, Quaker en General Mills, die hebben gezegd dat er geen reden tot zorg is. Dit komt omdat, zeggen ze, hun producten voldoen aan de wettelijke normen.

Toch hadden bijna alle door EWG geteste monsters glyfosaatresiduen die hoger lagen dan wat EWG-wetenschappers beschouwen als de bescherming van de gezondheid van kinderen met voldoende veiligheid. “

Waarom hebben haver residuen glyfosaat?

Bijna 300 miljoen pond glyfosaat wordt elk jaar in de VS gebruikt, waarbij het gebruik het zwaarst is in het Midwesten door de uitgebreide productie van genetisch gemanipuleerde (GE) maïs en soja. Meer dan 90 procent van de maïs en soja die in de VS wordt geteeld, is genetisch gemanipuleerd en deze ingrediënten komen veel voor in verwerkt voedsel. 4

Haver, hoewel niet GE, is een veel voorkomende bron van glyfosaatresten omdat de chemische stof wordt gebruikt als een droogmiddel op veel niet-GGO-gewassen. In de noordelijke, koudere regio’s moeten boeren van tarwe, haver en gerst wachten tot hun gewassen vóór de oogst zijn opgedroogd.

In plaats van nog eens twee weken of zo te wachten voordat dit op natuurlijke wijze kon gebeuren, beseften de boeren dat ze de planten konden bespuiten met glyfosaat, de gewassen konden doden en hun droging konden versnellen (een proces dat bekend staat als droging).

In sommige gevallen zijn niet-GMO-voedingsmiddelen mogelijk nog meer vervuild met glyfosaat dan met GGO-gewassen, omdat ze worden gespoten slechts enkele weken voordat ze worden verwerkt in je ontbijtgranen, brood, koekjes en dergelijke.

Onderzoekers van University of California San Diego (UCSD) School of Medicine merkten in JAMA op dat Roundup wordt “toegepast als een droogmiddel voor de meeste kleine niet-genetisch gemodificeerde granen.” Dus voor zowel GE-gewassen als niet-GG-granen wordt glyfosaat “in deze gewassen aangetroffen bij de oogst. ” 5 Afgezien daarvan worden bonen ook gedroogd met behulp van glyfosaat, wat waarschijnlijk is waarom FOE’s testen dergelijke resten vonden in alle geteste pinto-bonen.

Glyfosaat is het enige systemische herbicide dat is geregistreerd voor gebruik vóór de oogst van droge bonen. Bij toepassing van de preharvest verplaatst glyfosaat zich naar zowel de groeipunten als opslagstructuren (inclusief wortels en zaden) van planten om EPSP-synthase te targeten, wat de productie van bepaalde aminozuren voorkomt en de energie van essentiële plantprocessen afleidt.

Dit proces is van invloed op de hele plant en veroorzaakt dood en necrose van groen materiaal. In feite is het de enige systemische herbicide die is geregistreerd voor gebruik vóór de oogst van droge bonen, en hoewel het geen echt droogmiddel is, is het het “product van keuze voor veel boonentelers”, volgens de Alliance of Crop, Soil en Environmental Science Societies. 6

In het artikel wordt echter benadrukt dat de timing van de toepassing van cruciaal belang is om overmatige residuen van herbicide in het eindproduct te voorkomen, met vermelding van: 7

” [W] door alleen op dit herbicide te vertrouwen of wanneer het met andere droogmiddelen wordt gebruikt, moet de toedieningstijdstip worden uitgesteld om glyfosaataccumulatie in bonenzaad te beperken … Maar uitdroging is een wetenschap die finesse vereist.

Ongeacht het / de gebruikte product (en) moeten landbouwkundigen en telers zorgen voor een juiste toepassing om de werkzaamheid van het droogmiddel te maximaliseren, terwijl negatieve effecten op de kwaliteit worden beperkt, inclusief onaanvaardbare resten van herbicideresten. “

Glyfosaat gekoppeld aan zwangerschaprisico’s

Het gebruik van herbiciden neemt toe in het Midwesten van de Verenigde Staten, waar maïs en soja gewassen vruchtbaar zijn, en onderzoekers vrezen dat blootstelling zwangere vrouwen en kinderen in het gebied kan schaden.

In een onderzoek onder zwangere vrouwen in centraal Indiana werd glyfosaat in de urine aangetroffen bij 93 procent van de deelnemers, met hogere niveaus in de bewoners van landelijke gebieden en bij degenen die dagelijks 24 gram of meer cafeïnehoudende dranken consumeerden. 8

Verder waren hogere niveaus van glyfosaat in de urine van vrouwen significant geassocieerd met verkorte zwangerschapslengten. Studie auteur Dr. Paul Winchester, medisch directeur van de neonatale intensive care unit bij het Franciscan St. Francis Health-systeem en hoogleraar klinische kindergeneeskunde bij Riley Hospital for Children in Indiana, zei in een persbericht: 9

“In ons onderzoek, dat aan de gang is, hadden moeders met relatief hogere glyfosaatspiegels vaker een kortere zwangerschap en leverden ze baby’s met een lager geboortegewicht, resultaten waar iedereen zich zorgen over moet maken. Kortere zwangerschappen met relatief lagere geboortegewichten zijn in verband gebracht met een lager cognitief vermogen later in het leven en een hoger risico op het metabool syndroom. “

Wat betreft de hogere glyfosaatgehalten onder plattelandsbewoners, die geen van allen boeren waren of rechtstreeks betrokken waren bij de Roundup-toepassing, wordt aangenomen dat de blootstelling kan zijn veroorzaakt door inademing van verontreinigde lucht of stof.

Het is ook mogelijk dat de consumptie van cafeïnehoudende dranken in verband kan worden gebracht met hogere glyfosaatgehalten, omdat sommige cafeïnehoudende dranken, zoals koffie, thee en frisdranken, glyfosaatresten kunnen bevatten, hoewel het onderzoek hier niet op heeft getest. 10

Zelfs luiers bevatten Glyphosate, wat lange-termijn gezondheidsrisico’s kan opleveren

Een Franse studie van wegwerpluiers onthulde glyfosaat in het materiaal, samen met ongeveer 60 andere chemicaliën. Hoewel de glyfosaatspiegels laag waren, zei Anses, het Franse agentschap voor voedsel, milieu en gezondheid en veiligheid op het werk, dat het en andere chemicaliën “bijvoorbeeld door de urine kunnen migreren en langdurig in contact kunnen komen met de huid van baby’s.” 11

Ze gaven luierfabrikanten 15 dagen om een ​​actieplan te ontwikkelen om schadelijke stoffen uit de producten te verwijderen. Hoewel de specifieke luiermerken niet zijn genoemd, wordt er van hen gezegd dat ze een representatie van de markt vormen en sommige producten bevatten die in meerdere landen worden verkocht. Anses suggereerde dat er geen onmiddellijk risico aanwezig was, maar kon op lange termijn gezondheidseffecten hebben: 12

“Er is geen epidemiologisch onderzoek dat ons in staat stelt de gezondheidseffecten te bewijzen die verband houden met het dragen van luiers. Dat gezegd hebbende, gevaarlijke chemische stoffen zijn gevonden in de luiers … er zijn aanwijzingen dat de veiligheidsdrempels voor verschillende stoffen zijn overschreden.

Op dit moment en van wat we op dit moment weten, is het niet mogelijk om een ​​gezondheidsrisico uit te sluiten dat verbonden is aan het dragen van wegwerpluiers. “

Lees verder bij de bron: mercola.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
world 1551009231

Soros en de financiële oligarchie willen de Groenen in Europa aan de macht helpen

biggest bee

De sinds 1981 uitgestorven ‘s werelds grootste bij blijkt ondertussen vrolijk verder te leven in Indonesië