in , ,

Onderzoekers voorspellen ‘internet van gedachten’ in Matrix-stijl binnen 10 jaar met de Brain/Cloud Interface

kalhh / Pixabay

Een ‘Matrix-achtig’ menselijk brein naar cloud-interface zou een realiteit kunnen worden ‘binnen tientallen jaren’, volgens opwindend nieuw onderzoek door Amerikaanse neurowetenschappers en nanobotonderzoekers.

team wijst op de bestaande ontwikkelingen op het gebied nanobiotica en neurale interfacetechnologie, waarvan ze toegeven dat ze nog maar in de kinderschoenen staan. Het einddoel van dergelijke technologie zou het downloaden van informatie naar het brein zijn, niet alleen menselijke capaciteiten en intelligentie verbeteren, maar ook “een revolutie teweegbrengen in de democratie, empathie verbeteren en uiteindelijk cultureel diverse groepen verenigen in een werkelijk wereldwijde samenleving.”

Volgens de inschatting van team hebben bestaande supercomputers al de verwerkingssnelheid en -kracht om het datavolume te verwerken ter ondersteuning de Brain / Cloud Interface (B / CI), en ze verbeteren de hele tijd. Het technologische knelpunt bestaat, nu althans, in de ontwikkeling van een herseninterface.

“Deze apparaten zouden door de menselijke vasculatuur navigeren, de bloed-hersenbarrière passeren en zich precies autopositioneren tussen, of zelfs in hersencellen”, zegt senior auteur en nanotechnologie-onderzoeker Robert Freitas Jr van Institute for Molecular Manufacturing in Californië.

“Ze zouden dan draadloos gecodeerde informatie naar en een cloud-gebaseerd supercomputernetwerk verzenden voor real-time hersen-toestand monitoring en data-extractie.”

team wijst ook op recente ontwikkelingen zoals 2018’s BrainNet, waardoor drie menselijke spelers met elkaar konden communiceren en een videogame konden spelen met alleen hun gedachten.

Hoewel ze enigszins primitief zijn in relatie tot hun verheven voorspellingen, zijn de onderzoekers van mening dat dergelijke vooruitgang zou kunnen leiden tot ‘de toekomstige creatie van’ superbrains ‘die de gedachten en denkend vermogen van een willekeurig aantal mensen en machines in realtime kunnen benutten’.

Lees verder bij de bron: RT World News

Eng, heel erg eng… Bedenk dat ‘ze’ gemiddeld een 30 tot 50 jaar voorlopen voordat onder de mensen gebracht wordt.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Strijd tegen internetcensuur door de EU met uploadfilters en copyright is zeker nog niet gestreden

NL Europarlementariërs konden de plundering van onze verzorgingsstaat voorkomen, maar hadden geen zin