in

Ongelijkheid in Duitsland: Corona-boetes gelden niet voor groot gebed van moslims

Gisteren kwamen in Berlin-Neukölln honderden moslims bij elkaar voor het traditionele vrijdagsgebed en volgden de oproep van hun imam. De deed haar best om de illegale bijeenkomst te ontbinden.

Vanwege de - heerst er ook in Duitsland een contactverbod en een verbod op bijeenkomsten van meer dan twee personen. Maar de moslims bleven zonder straf.

De politie en de ordedienst probeerden de bijeenkomst in Berlin-Neukölln op 3 april eerst zo te organiseren dat de voorgeschreven veiligheidsafstand werd aangehouden. Toen dit niet lukte, ontbond men in overleg met de imam de bijeenkomst.

Moskee geobserveerd door de Binnenlandse Veiligheidsdienst

RBB-Online kwam erachter dat het bij de moskee om de door de Binnenlandse Veiligheidsdienst geobserveerde Dar-as-Salam-moskee ging. Zoals blijkt uit talrijke peilingen in Europese landen,beschouwen strenggelovige moslims de en de in hun nieuwe woonplaatsen als ondergeschikt aan de wetten van de islam.

De moskeegemeenschap behoort tot de grootste van Berlijn. Voor de corona-crisis kwamen daar elke vrijdag ongeveer 1500 mensen bij elkaar voor het gebed.

Waarom was er geen straf voor het massale gebed?

Dit deelde de politie via Twitter mee. Of de moslims bestraft zullen worden, die met honderden tegelijk het contactverbod van de regering negeerden, was vanochtend kennelijk nog onduidelijk.

Dat betekent in heldere taal niets anders dan dat het corona tariefstelsel voor boetes alleen maar voor Duitsers geldt. Want het massale gebed was zelfs voor leken duidelijk zichtbaar en een ernstige overtreding van het in heel Duitsland opgelegde contactverbod.

Veel kritiek op de

Op Twitter …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuw AI-systeem vertaalt menselijke gedachten in tekst: 97% accuraat

Raad van Europa: Nederland moet migranten in detentie vrijlaten