in , , ,

Ongelofelijk: Fiscus en politie maken 3 miljard kentekenfoto’s per jaar

De en maken elk jaar 3 miljard foto’s van kentekens. Dat blijkt uit een die vandaag dient bij het hof in en waar NRC Next over bericht.

De zaak was door een leaserijder aangespannen die vindt dat de grootschalige controle door de Belastingdienst zijn schendt. De foto’s worden gemaakt door kentekencamera’s. Via ’s met automatische nummerplaatherkenning (ANPR) worden de nummerplaten in seconden vergeleken met een lijst van gestolen voertuigen en auto’s van verdachte personen. Ook de Belastingdienst maakt gebruik van de camera’s, bijvoorbeeld om te controleren of leaserijders niet meer privékilometers rijden dan ze opgeven of om belastingontduikers op te pakken.

Sinds vorig jaar worden de beelden van de ANPR-camera’s in realtime naar zowel politie als de Belastingdienst gestuurd. Van de 3 miljard foto’s worden er 7 miljoen (0,23%) in een auto- opgeslagen, waar ze tot zeven jaar kunnen worden bewaard. Eind vorig jaar werd al bekend dat de politie de Belastingdienst met ANPR-camera’s laat meekijken. Privacyorganisaties hebben grote kritiek op het gebruik van de camera’s. In 2013 wonnen ANPR-camera’s de Belgische Big Brother Awards.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by bertknot


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NONWO
3 jaren geleden

Alleen al het getal 7 miljard foto’s geeft aan de schaal warop gefotografeerd ….. En nog gaat geen lampje branden dat dit op 17 miljone mensen toch wel extreem veel is? Weliswaar wordt 0.23 % opgelsagen maar dat is al na filtering van data. Dat betekent dat iemand specifiek gezocht wordt dan kan deze persoon zich niet per auto bewegen. Als dat een crimineel is. is dat prima. Maar stel nu dat de overheid crimineel is geworden (wat minder onwaarschijnlijk is dan gedacht) dan kunnen activisten die die criminele overheid willen aanpakken nergens heen. Heeft U daar wel eens over nagedacht …. De Stasi zou hier van likkebaarden. De fascistische NWO is veel dichterbij dan U denkt !!!

Mooi: Shell stopt met olieboringen op Noordpool

NS blunder zoveel: Scholen moeten lesuren spreiden bij een tekort aan treinen