in , ,

Ongelofelijk: Kabinet is bereid te helpen bij doorstart door durfkapitalisten gesloopte V&D

Als V&D een doorstart maakt, kan het  daarbij helpen. In een reactie op het uitstel van betaling van het warenhuis zegt het ministerie van Economische Zaken dat het beschikt over veel “(garantie)instrumenten” voor de financiering van toekomstige activiteiten van V&D. Een toelichting wordt niet gegeven.

Verder wil het ministerie de betrokken partijen ondersteunen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Het afgelopen jaar was het ministerie naar eigen zeggen al betrokken bij de ontwikkelingen bij het warenhuis, maar het wil niet zeggen hoe.

Inspelen op veranderingen

Ondanks de berichten over V&D, Macintosh en DA ziet het ministerie dat na de krimp van de afgelopen jaren, het langzaam weer de goede kant opgaat in (ja echt hoor..).

Lees verder bij de Bron: NOS

Let wel V&D is vakkundig gesloopt door durfkapitalisten

V&D was voor de overname door investeringsfonds Kohlberg Kravis Roberts (KKR) onderdeel van een respectabel moederbedrijf met stevige basis. Totdat de durfkapitalisten Vendex-KBB in stukken hakten en in de uitverkoop zetten. Alleen al met de uitverkoop van het werd 1,4 miljard getoucheerd.

Met geleend geld wordt een bedrijf opgekocht, gesaneerd en als geheel in deeltjes verkocht. Binnen een paar jaar worden op die manier megawinsten gepakt.

KKR kocht het bedrijf in 2004 op met twee private equity-partners voor 1,4 miljard .
Dat geld was al binnen een jaar terugverdiend, met de verkoop van 72 panden door de nieuwe eigenaar. Vervolgens gingen de formules in de uitverkoop.

Totale opbrengst voor de investeerders: ergens tussen de 5 en 7,5 miljard euro.

Lees verder bij de Bron: De Ondernemer

Dat wordt 2 keer betalen voor de belastingbetaler voor een bedrijf die we blijkbaar liever niet hebben…. 1x verkapte staatssteun om daarna via de Europese Commissie weer een boete te krijgen wegens verkapte staatssteun.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frits
5 jaren geleden

V&D en hun ondergang door midel van het “Marktsysteem” volgens Milton Friedman.
.
Zoek vooral op de namen achter de constructies, En verbaas je daarna niet

== De eigenaar van V&D heet Sun Capital. De eigenaar van een groot deel van hun panden heet IEF Capital [vastgoed maffia]. Met 2x capital in de namen -weet je al dat het hier gaat om “Leegzuigconstructies”, kunstmatig opkloppen van winsten en doorverkopen tot het in iemands gezicht ontploft (zie Wehkamp -Dixon). IEF Capital vangt niet een normale huurprijs maar een huur met winstaandeel: 10% van de winst. V&D was in een eerder stadium al bijna failliet, en moest het onroerend goed afstoten en terug huren en zich in zo’n “wurgconstructie” = maffia-spel laten dwingen. Dat was gewoon uitstel van executie. Het bedrijf is om zeep geholpen door onhoudbare, dure constructies waar alleen kapitaalspeculanten [sprinkhanen] beter van worden. De meestre van deze Meeste durfkapitalisten vinden hun oorsprong in de VS. In de wiegjes van Goldman Sachs en JP Morgen Chase

Frans
5 jaren geleden

Ik snap even niet dat er geen jurist/ advocaat is / of bestaat – om deze foute uitzuigconstructies aan te pakken. Binnen de Nederlandse Wet kan dit op basis van de regel “onrechtmatige daad”

5 jaren geleden

Ook dit zijn “oneerlijke handelspraktijken” alleen is dat artikel door een manco in de wet weggelegd voor consumentenom in een gerechtelijke procedure te gebruiken.
Kleine zelfstandigen die op het punt staan failliet te gaan krijgen geen enkele hulp terwijl zij vaak ook persoonlijk aansprakelijk zijn. Veroordeeld tot levenslang armoede.

Loe
5 jaren geleden

Steun aan V&D door kabinet? Net zoals de banken die “gered” moesten worden? Kijk eens naar IJsland, daar zitten een aantal bankenjongens gewoon hun straf uit in de gevangenis, daar waar ze horen. Maar ja, dan zou het halve kabinet en een ex-minister en diverse bank- directies achter de tralies moeten zitten….I have a dream….

Frans
Antwoord aan  Loe
5 jaren geleden

.
Bevestigd mijn gelijk dat criminele Nederlandse politici machtiger zijn dan Rechters in Nederland, Betekend ook dat Nederland lak heeft aan de scheiding der machten. En tevens een Collusie-staat is. Als het goed zou zijn uitgevoerd -had Gerrit Zalm gelijk met die Gereformeerde meneer Dirk Sxheringa in de Bak gezeten. Deze struikrover zat immers ook bij de VVD. En de burger die op de VVD gaat stemmen krijgt de ellende wat ze niet wilden over zich heen

Frits
Antwoord aan  Frans
5 jaren geleden

.Klopt helemaal –- Rechters die onterechte boetes behandelen -die rechters krijgen van hogerhand het bevel de klagende burger altijd ongelijk te geven. Kassa voor de staat
Rechters Liegen tot ze barsten. De burger kan niets tegen foute uitspraken doen. Foute uitspraken van rechters blijven voor altijd binnenskamers = binnen Nederland dus. Rechtstaat is een zwamverhaal -en Democratie is niets meer of minder dan slechts een woord -wat ze de burgers hebben aangesmeerd -en wat geloofwaardig zou moeten zijn. Zie als referentie foute uitsprraken door rechters -en ca 900 burgers die ten onrechte vast zitten. Af en toe komt er 1 vrij -als gevolg publiciteit

Loe
5 jaren geleden

Als een burger, (lees: belastingbetaler) de wet overtreedt, krijgt hij/zij een forse boete. Als een politicus/ bankdirecteur/ rechter de regels overtreedt dan veranderen ze gewoon de wet.

5 jaren geleden

Als een “burger” een schuld heeft meteen BKR melding probeer daar maar eens vanaf te komen. Alle VVD “oplichters” zelfs de “mastodont” Hans Wiegel. Blijkt ook niet zo onkreukbaar als bij zich voordoet.
VVD maar VoorVuileDaden noemen?

Koos
5 jaren geleden

.
En maar beweren dat de economie stukken beter gaat. Ons land wordt opgevreten door Gieren & slopers zoals o.a. Thijs Bouwman -Beurs gier. Lijkenvreters en kakkerlakken zijn in ons land de de baas geworden

Korpschef Nationale Politie: er komt een terroristische aanslag in Nederland

Werkloze 50 plusser: “Claim voor oplichtingcompensatie naar overheid”