in

Ongeloofelijk: Dexia topbankier wordt niet gestraft maar krijgt top baan

Het lijkt bijna een slechte mop, maar niets is minder waar. Pierre Mariani, de voormalige topman van Dexia, zit in de raad van bestuur van het financieel stabiliteitsfonds voor . Dat fonds beheert Europees om Griekenland financieel terug op orde te krijgen.

Net na het losbarsten van de werd de Franse zakenman Pierre Mariani aangesteld als gedelegeerd bestuurder van de Belgisch-Franse bank Dexia. Hij moest er orde op zaken stellen, maar na vier jaar werd duidelijk dat hij daar – om het zacht uit te drukken – allesbehalve in geslaagd is. In 2011 kreeg hij een dikke cheque van 1,6 miljoen ’s voor zijn goede prestaties het jaar daarvoor. Enkele maanden later stond Dexia op instorten en waren de aandelen van de bank (bijna) compleet waardeloos.Mariani is ook verschillende keren in de pers gekomen door zijn decadente levensstijl. Zo is het uitgekomen dat de voormalige Dexia-topman tijdens zijn bezoekjes aan in hotel Amigo in Brussel verbleef en daar niet voor de doorsnee kamer koos. Voor Mariani was enkel de junior suite goed genoeg. Een (betaalbaar) appartement vlakbij het hoofdkantoor van Dexia was blijkbaar ook geen optie.

Mariani moest uiteindelijk opstappen in 2012 na de dramatische jaarcijfers (11,6 miljard verlies) die hij voorlegde. En nu zit hij dus in de raad van bestuur van het Hellenic Financial Stability Fund. Dat is een fonds dat, met Europees geld, erop moet toezien dat de Griekse banken stabiel blijven. Die functie heeft hij waarschijnlijk gekregen omdat hij zo’n goed werk heeft geleverd bij Dexia. Of niet.

37-2

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers

Photo by R/DV/RS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop
5 jaren geleden

Met behulp van een Rechter “Democratisch besloten

Werkloosheid en waarom er niets gedaan wordt

62 rijksten bezitten evenveel als armste helft wereldbevolking