in

Ongelooflijk! Grote brillenketens ontwijken belasting, weigeren huur te betalen, willen wel staatssteun

De grote optiekketens Eye Wish, Pearl en Specsavers, besloten vanwege de om de huur van hun panden niet door te betalen. Wel hebben ze staatssteun aangevraagd, schrijft de Volkskrant. Ondertussen sluizen ze hun winsten weg naar belastingparadijzen.

In Denemarken is dat laatste een reden om geen coronasteun te ontvangen, in niet.

Sterker nog, de belastingontwijkende multinationals sluiten deals met de fiscus en kunnen zo kleinere Nederlandse ketens, die wel belasting betalen, weg concurreren.

Winst doorschuiven
Het is een doorn in het oog van directeur Ton Greving van Greving&Greving, een optiekketen met veertien zaken in het noorden van Nederland.

“Alle winsten worden zo snel mogelijk weggeschoven naar een belastingparadijs of naar de aandeelhouders,” zegt hij in de Volkskrant.

“Het is toch onbestaanbaar dat dit soort bedrijven nu hun hand ophouden bij de overheid? En eenzijdig mededelen aan hun verhuurders dat er geen huur meer wordt betaald? Kijk eerst eens in je eigen reserves!”

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. en dan moeten wij er weer voor boeten straks omdat de staat er gewoon met de pet naar gooit , de burgers die echt werken , moeten straks weer flink in de buidel tasten terwijl de rijke stinkerds gewoon lekker van hun dividend belasting verlaging kunnen gaan genieten

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

$ 20.000.000: De WHO als boevenbende..?!

Oostenrijkse studie vindt “teken van menselijke tussenkomst” in COVID-19