in

Ongelooflijk! Grote brillenketens ontwijken belasting, weigeren huur te betalen, willen wel staatssteun

De grote optiekketens Eye Wish, Pearl en Specsavers, besloten vanwege de coronacrisis om de huur van hun panden niet door te betalen. Wel hebben ze staatssteun aangevraagd, schrijft de Volkskrant. Ondertussen sluizen ze hun winsten weg naar belastingparadijzen.

In is dat laatste een reden om geen coronasteun te ontvangen, in Nederland niet.

Sterker nog, de belastingontwijkende multinationals sluiten deals met de fiscus en kunnen zo kleinere Nederlandse ketens, die wel belasting betalen, weg concurreren.

Winst doorschuiven
Het is een doorn in het oog van directeur Ton Greving van Greving&Greving, een optiekketen met veertien zaken in het noorden van Nederland.

“Alle winsten worden zo snel mogelijk weggeschoven naar een belastingparadijs of naar de aandeelhouders,” zegt hij in de Volkskrant.

“Het is toch onbestaanbaar dat dit soort bedrijven nu hun hand ophouden bij de ? En eenzijdig mededelen aan hun verhuurders dat er geen huur meer wordt betaald? Kijk eerst eens in je eigen reserves!”

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

$ 20.000.000: De WHO als boevenbende..?!

Oostenrijkse studie vindt “teken van menselijke tussenkomst” in COVID-19