in

Onrust onder de bevolking in Italië: migranten ontsnappen uit quarantaine

migranten italie

Covid-19 heeft een nieuwe draai gegeven aan het migratiedebat in Italië: het gaat nu niet alleen om culturele verschillen en werk, maar ook om leven en dood.

Zondag en maandag wisten tientallen clandestiene migranten, in Italië gekomen vanuit Tunesië en Libië, te ontsnappen uit opvangcentra in Sicilië. Ze hadden daar twee weken in quarantaine moeten blijven.

Burgemeesters op Sicilië sloegen alarm dat hun burgers zich niet meer veilig voelen, ook al bezwoeren de autoriteiten dat alle migranten waren getest en negatief bevonden. Dit voedt de intolerantie en het racisme, schreef burgemeester Roberto Gambino van Caltanissetta aan de minister van Binnenlandse Zaken.

Daar ontsnapten zondag 184 mensen vanuit de opvang de stad in. Van hen zijn er inmiddels 140 weer aangehouden.

Minister Luciana Lamorgese besloot daarop militairen naar de opvangcentra te sturen. Ook haalde ze een eerder plan uit de la om migranten zonder papieren die negatief zijn getest, in quarantaine te houden op veerboten voor de kust van Sicilië en van het kleine eilandje Lampedusa.

Er zijn dit jaar ruim twaalfduizend migranten over zee aangekomen in het zuiden van Italië. Ruim een derde van hen komt uit ….

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
29932414334 48816a723f b het weer

Zulk weer hebben we nog nóóit gehad – nietwaar?

koud 1567713018

Noorwegen heeft zijn koudste zomer in 60 jaar en andere feiten die de MSM u niet vertellen