in ,

Ontslag Van Woerkom vorig jaar al bekend

ANWB-directeur Guido van Woerkom wist al in 2013 dat er voor hem vanaf 2014 geen plek meer zou zijn als directeur van de bond. Dat heeft voorzitter Diederik Laman Trip van de raad van commissarissen van de ANWB zaterdag gemeld. Laman Trip is ook de voorzitter van de ANWB.

Volgens Laman Trip heeft de ANWB in 2013 afspraken met Van Woerkom gemaakt over de beëindiging van zijn functie per 1 augustus 2014. Op dat moment had hij nog geen zicht op een nieuwe functie „en daarmee de continuïteit van zijn inkomen”, aldus de voorzitter.

Volgens Laman Trip is de ontslagvergoeding voor Van Woerkom, 325.000 , „comform de Governance code, zoals die in gewoonlijk gehanteerd wordt in dergelijke situaties”. Ook is afgesproken dat Van Woerkom zelf zijn vertrek zou aankondigen, zei Laan. „Dit was passend bij de voortreffelijke wijze waarop de heer Van Woerkom als hoofddirecteur invulling gaf aan zijn belangrijke functie”, aldus Laman Trip. Via

plaatje via


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PVDA wil plezierbelasting invoeren

Pedofiel Van der V. woont boven kinderdagverblijf