in

Ontslagen en vraagt uitkering aan bij UWV: MinPres Rutte hekelt U

De -leider is ook niet te spreken over mensen die na hun ontslag meteen een aanvragen, in plaats van een nieuwe baan te zoeken. “Ze hebben het adres van het al in de hand.” (NOS)

De premier deed zijn uitspraak op het voorjaarscongres in Arnhem voor zijn VVD-achterban. In zijn toespraak ging hij nauwelijks in op de actuele , maar schetste vooral de die hij als VVD-leider voor zich ziet.

Volgens de website van UWV ben je zelfs verplicht om binnen 1 week een uitkering aan te vragen want na die week krijg je helemaal niets, noppes, nada meer.

Wat zijn mijn plichten voordat ik WW kan aanvragen?

Voordat u een WW-aanvraag doet, heeft u al plichten. U moet voorkomen dat u werkloos wordt, u moet zich inschrijven als werkzoekende en u moet WW aanvragen binnen 1 week nadat u werkloos wordt.

 

Die Minister President van deze bananenrepubliek is werkelijk te zot voor woorden bezig met zijn afbraak en sloop tocht.

Photo by marie-ll

 

SP-leider Emile Roemer is niet te spreken over de uitlatingen van premier gisteren op het VVD-congres. Rutte gaf, in zijn functie als VVD-leider, af op mensen die na hun ontslag meteen een WW-uitkering aanvragen en niet eerst proberen ander werk te vinden. “Ze hebben het adres van het UWV al in hun hand”, zei hij in Arnhem.

Roemer noemt die uitspraak “een premier onwaardig”. Volgens hem geeft het aan hoe ver de premier van de samenleving afstaat. “Hij heeft met zijn een enorme chaos gecreëerd op de arbeidsmarkt, kijk alleen al naar de waar tienduizenden mensen hun baan zijn kwijtgeraakt”, zegt Roemer. “En dan krijgen ze dit te horen. Dat is echt te triest voor woorden.” Hij wijst er bovendien op mensen verplicht zijn om binnen een week het UWV te bellen, anders verspelen ze het recht op een uitkering.

Lees verder via: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe ironisch: Griekenland wint contest voor nieuwe euro

‘Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld’