in , , , ,

Ontwikkelingen in Syrië die de mainstream media voor ons verbergen

Toch wel enigszins onder de indruk een video die ik heb opgezocht en bekeken naar aanleiding van een artikel over de nieuwe mini-staat Rojava in Syrië, ik daar de aandacht nu even op richten. Voor geïnteresseerden heb ik deze documentaire niet alleen in tekst vertaald, maar ook van Nederlandse ondertiteling voorzien.

Het Midden-Oosten van vandaag de dag is de laatste plaats om naar te kijken als het gaat om progressief politiek denken vanuit ons – door de mainstream gehersenspoelde- Westen. Nog minder kunnen we daarom geloven dat die gedachten daar worden omgezet in actie. Ons beeld van die regio is er een van dictaturen, militaire junta’s en theocratieën die gebouwd zijn op de ruïnes voormalige Ottomaanse Rijk, of holle staten als Afghanistan, en in toenemende mate Pakistan, waar alles dat buiten de hoofdstad gelegen is zoiets is als ‘Mad Max’. Het idee dat een deel van de regio goed op weg is naar Utopia, is iets dat je niet gaat terugzien in de mainstream media. Maar je bent nu even niet bij de mainstream media.

Zie hieronder de video die ik vertaald heb Nederlandse ondertiteling heb voorzien. Het is een absolute aanrader voor iedereen die een kijkje nemen in een poging tot een nieuw soort samenleving, waarin etnische culturen zij aan zij gaan!

 

Lees verder via Gewoon-Nieuws.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VVD geeft privacy een nieuwe definitie: Kamermeerderheid voor ongericht aftappen door AIVD

Crowdsourcing, vind iets interessants projectje: Stukken MH17 openbaar