in , ,

Ooit stond de auto symbool voor vrijheid, nu rijdt ‘big brother’ met u mee

Ooit stond de auto symbool voor vrijheid, maar anno 2020 lijkt onze heilige koe vooral een mooie dataverzamelaar. Autofabrikanten, maar ook andere partijen gedragen zich als ‘big brothers’.

Privacybewakers willen die datalust aan banden leggen. Maar of er een weg terug is?

….Autorijden is niet meer een pleziertje, zoals vroeger. Dat komt allemaal door de boordcomputer die veel gegevens vastlegt en doorstuurt naar de fabrikanten. Vaak zonder dat we het zelf weten.

De automerken zijn niet erg happig om te vertellen wat ze precies met al die data doen.

Het Financieele Dagblad zit er al een tijdlang bovenop. Dat komt mede omdat de toezichthouders die waken over de van de Europeanen, de digitale datalust van de autobranche aan banden willen leggen.

Zo’n moderne, slimme auto kan zelfs de grondrechten van de mens ondermijnen, stelt Aleid Wolfsen…

…U kunt wel zeggen, hohoho, ìk ben de baas over die data. En dan zeg ik, ja dus…? Het is net als met plassen in een grote rivier. Ja, het is van u. Maar zie het er maar eens weer uit te krijgen.

Van veel data weten we niet wat ermee gebeurt. Daarin zijn we grenzeloos naïef. Ons complete bestaan is handelswaar. Dat gaat ook nooit meer veranderen.

Van u bestaat een digitale variant die zwerft tussen de duizenden datacenters op de planeet.

Hoe slimmer de algoritmes, hoe meer er van die data aan elkaar geknoopt kunnen worden. De koper van uw data is al geboren.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

Photo by charlesfettinger


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mensheid en aliens
1 jaar geleden

Het zijn niet de autofabrikanten die dit doen …. Alle auto fabrikanten doen het en dus kan het niet anders zijn dan dat er partijen achter de schermen zijn die dit sturen. Waarom zie je overal traject controle boven de wegen? Veiligheid? Welnee: de overheid is totaal niet geïnteresseerd in mensenlevens. Er sterven per jaar 5300 mensen in Nederland aan hartfalen en er zijn 240000 mensen met hartproblemen. Daar doet de overheid niets aan. Waarom is er een afval pas die ziet dat iemand een zak vuil heeft weggebracht en wie dat doet en wanneer? Dat is niet eens de overheid maar er zijn partijen achter de schermen die over alles, van iedereen overal en continu gegevens verzamelen … Waarom zitten we in een niet democratische EU die niet eens door de burgers is gekozen? Wie zit er achter de CO2 en stikstof hoax. Waar komt al die onzin vandaan?
In all smartphones zit GPS. Dus waar je ook gaat: partijen achter de schermen op ieder moment weten waar je bent. Tot op de meter. En ze weten ook met wie je belt en wat je schrijft ….
Spooky he.

De waarheid is veel en veel meer luguber en moet je zoeken in termen van aliens, die de mensheid langzaam aan willen gebruiken als robots en of totaal uitroeien. Artifical intelligence, Corona virus, Chemtrails, smart TV, smart phone. Voor wie de film de Matrix heeft gezien ziet dat de film een goed beeld geeft van wat er aan de hand is,

Wie meer wil weten wat er in deze wereld speelt waar je in de reguliere media nooit over hoort
kan eens kijken bij Kerry Casedy :

https://www.youtube.com/watch?v=rNVKQpEtwXM

Global Cooling! Op het Noordelijk Halfrond ligt 300 gigaton meer sneeuw dan normaal

Niets overleeft de jaren van Rutte: ‘Rechtbanken vol, tienduizenden zaken moeten worden uitgesteld’