in

Ook Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins

Ook in Groot-Brittannië klinkt steeds dezelfde mantra: ‘We zijn pas beschermd tegen corona als er een vaccin is’.

De Britse premier kondigde deze week strengere regels aan nadat de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van het , Sir Patrick Vallance, had gewaarschuwd voor 50.000 nieuwe coronabesmettingen per dag als er geen extra maatregelen zouden worden genomen.

Diezelfde Vallance blijkt voor 600.000 pond (656.000 ) aan aandelen te hebben in een farmareus die ontwikkelt voor de Britse , onthult de Daily Telegraph.

Volgens de overheid is er geen sprake van belangenverstrengeling.

Vallance, voorzitter van een panel dat de overheid adviseert over , heeft 43.111 aandelen GlaxoSmithKline (GSK) die zes ton waard zijn. Hij kreeg de aandelen toen hij topman van de farmaceut was.

Tussen 2012 en maart 2018, toen hij de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van de Britse overheid werd, heeft hij meer dan 5 miljoen pond verdiend aan de aandelen, aldus de krant. Toen hij het bedrijf verliet, had hij 404.201 aandelen GSK, die nu zo’n 6,1 miljoen pond waard zouden zijn.

Belangenconflict

In juli dit jaar sloten GSK en Sanofi, een ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Coronacrisis: Banken lenen 1474 miljard bij crisisloket ECB en krijgen hierop nog geld toe

‘Geen strafblad meer na coronaboete, ook voor oude gevallen’