in ,

Ook Duitse Rekenkamer grilt corona-herstelfonds: Het is een opmaat naar EU-belastingen

De Duitse Rekenkamer, het Rechnungshof, heeft donderdag 11 maart in een rapport gehakt gemaakt van het corona-herstelfonds ter waarde van 750 miljard euro.

In een toelichting voor het Duitse parlement zei Rekenkamer-president Kay Scheller: ‘Feitelijk gaat het over een collectivisatie van schulden en aansprakelijkheid – een waterscheiding voor de .’

Het Duitse parlement heeft het herstelfonds nog niet geratificeerd en kan, als het dat nalaat, nieuwe transfers van landen als Duitsland en naar Zuid- en Oost- blokkeren.

Het ongemak over het corona-herstelfonds neemt in Duitsland al een tijdje toe en de Rekenkamer gooide donderdag nog eens olie op het sluimerende vuur. In een voor Duitse begrippen compact en helder geschreven rapport van 41 pagina’s grilt het Rechnungshof bondskanselier (CDU).

Het was Merkel die in voorjaar 2020 in een onderonsje het voorstel van de Franse president Emmanuel Macron (En Marche!) omarmde om een corona-herstelfonds op te richten.

De lockdowns zouden zo’n grote economische schade in vooral Zuid-Europa veroorzaken, dat deze landen gezien hun hoge staatsschulden niet in staat zouden zijn deze klap op te vangen. Daardoor zouden bijvoorbeeld …

Lees verder bij de bron: EW


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rechters slopen GroenLinks-zwijgcultuur: Documenten over tientallen ‘gouden handdrukken’ moeten openbaar

Grapperhaus wil seksueel misbruik van een lijk niet bij wet strafbaar stellen