in ,

Ook in Den Haag stijgt het aantal dakloze gezinnen explosief

Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Het aantal gezinnen dat in dakloos is of dreigt te raken, is sinds 2015 enorm toegenomen, blijkt uit cijfers van de gemeente.

De gezinsopvang zit helemaal vol, waardoor er volgens Omroep West steeds vaker een beroep moet worden gedaan op hotels. Ook het aantal individuele daklozen blijft toenemen.

De cijfers zijn duidelijk, schrijft de verantwoordelijk wethouder Bert van Alphen aan de gemeenteraad. Deden in 2015 nog 172 gezinnen een beroep op de maatschappelijke opvang, vorig jaar waren dat er 292. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben zich al 91 gezinnen gemeld bij de opvang die dakloos zijn of dat op korte termijn verwachten te worden.

“Als deze trend zich voortzet, komen we dit jaar uit rond de 350 aanmeldingen”, aldus Van Alphen. “Een explosieve stijging.”

‘Het kan u of mij ook overkomen'

De wethouder bevestigt het beeld dat de gemeente al langer heeft, namelijk dat de doelgroep van de noodopvang verandert. “Dak- en thuislozen zijn niet alleen, of in hoofdzaak zwervers of verslaafden:

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

RocketScience: Proef met anonieme sollicitaties geen succes

Klimaatleugen weerlegd, solar minimum begonnen: in de nabije toekomst zelfs een ijstijd verwacht