in

Ook USB-sticks, -muizen en -keyboards met virus besmet

Altijd lachen wanneer iemand roept dat zijn muis of toetsenbord besmet is met een virus. Maar wacht! Het blijkt mogelijk om malware te verspreiden via USB-sticks, muizen en toetsenborden.

Hiervoor waarschuwt beveiligingsexpert Karsten Nohl van SR Labs. In USB-apparaten zoals USB-sticks, toetsenborden en muizen, maar ook smartphones die via USB worden aangesloten, zitten chips die door hackers kunnen worden besmet met virussen. Volgende week zal Nohl op de hackersconferentie Black Hat in Las Vegas zijn bevindingen presenteren.

Hij slaagde er in om kwaadwillende software te injecteren in USB-chips van de Taiwanese fabrikant Phison Electronics. Op het moment dat het -apparaat wordt aangesloten, kan de malware communicatie onderscheppen of toetsenbord invoer bijhouden/aanpassen, etcetera. Het is zelfs mogelijk om de computer volledig over te nemen door vanuit het USB-apparaat instructies te geven voor het downloaden van aanvullende malware.

via Apparata.

Photo by endolith


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Banken hebben weer eens poep aan de burger: ‘Nog miljoenen pasjes zonder IBAN-nummer’

Inval kartelpolitie bij energieveilers / collectieven clubs