in ,

Ook zo blij met uw pensioen? Alleen al ABP betaalde €1 mrd aan bonussen

Zo blijkt uit het maandag gepubliceerde jaarverslag van het grootste pensioenfonds van Nederland. Volgens het ambtenarenfonds kwam deze toename van de door een sterke outperformance van ‘Funded asset allocation Strategies’ en een absoluut hoog rendement bij private equity. Het rendement op private equity was 23,3%. Dat is overigens lager dan de benchmark die ABP bij private equity gebruikt. Die lag op 23,6%. Er werd in totaal € 582 mln aan prestatievergoedingen betaald bij deze beleggingscategorie.

Beleggingskosten

ABP had vorig jaar zo’n € 320 mrd onder beheer. De totale beleggingskosten (beheervergoeding plus bonussen) van ABP daalden in 2014 naar 0,74% van het beheerd vermogen. In 2013 lagen deze kosten op 0,76%. De kostendaling is onder meer te danken doordat er lagere fees zijn uitonderhandeld met externe managers en meer via intern beheer is gedaan, bijvoorbeeld bij private equity.

Ondanks deze daling liggen de kosten bij ABP nog steeds relatief hoog. Ter vergelijking zorgfonds PFZW, het op een na grootste pensioenfonds van Nederland, rapporteerde vorige week dat de beleggingskosten in 2014 zijn gedaald van 0,61% tot 0,54% van het belegd vermogen. Het rendement van PFZW was 15,5%.

Risico

ABP stelt in het persbericht dat kostenverlaging bij vermogensbeheer geen doel op zich is. ‘De kosten moeten altijd gezien worden in relatie tot risico en rendement’, aldus het pensioenfonds. Het rendement van ABP in 2014 was 14,5%.

FD >>

Bij een dergelijk belabberd rendement doe je natuurlijk geen indexering. Logisch. Bloeden zullen ze de slaven !

Pensioenmaffia

Graag wil ik uw aandacht vragen voor een kwestie die velen van u treft, namelijk de afkoop van lage pensioenen. Velen van u hebben hiertoe een voorstel ontvangen. Een voorstel waar je geen nee tegen kan zeggen, omdat de initiatiefnemer de pensioenmaffia is. De legitieme reden van de afkoop van de lage pensioenen is dat de administratiekosten niet meer in verhouding staan tot het daadwerkelijk opgebouwde . Allemaal erg begrijpelijk, maar u bent niet verantwoordelijk voor hun absurde administratieve rompsplomp met bijbehorend kostenplaatje. Daarnaast hebben ze u uw inleg in het verleden gedwongen afgenomen (u had geen keuze), want deelname aan het collectief pensioen van de sector was verplicht. Vervolgens hebben ze grof gespeculeerd en verloren met uw inleg, zonder enige inspraak uwerzijds. Inmiddels heeft dit geleid tot een te lage dekkingsgraad bij de meeste fondsen, waar reeds gepensioneerden de rekening van betalen via de indexering. Al met al had uw ingelegd vermogen meer rendement opgeleverd indien u het had geparkeerd op een spaarrekening!

IkwasinHaren >>

Lees verder via: Fubar


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe wet: Zo gaat Rutte mooi Nederland asielzoekers door de strot duwen

Welkom in het gekkenhuis