in

Oorlog breekt uit tussen Armenië en Azerbeidzjan

oorlog 1563788385
hucky / Pixabay

Er gebeurt kennelijk zo veel in 2020 dat ik er niet eens meer van opkijk dat de hele aanloop naar een nieuwe oorlog me compleet ontschoten is! Armenië en Azerbeidzjan zijn in conflict geraakt door de afgescheiden regio Nagorno-Karabach, die vier helikopters, vijftien drones en tien tanks van Azerbeidzjan zegt te hebben vernietigd.

Armenië en Nagorno-Karabach hebben inmiddels hun mannelijke bevolking gemobiliseerd!

Het christelijke Armenië en het islamitische Azerbeidzjan zijn begonnen met oorlogvoering. Wat er op dit moment gebeurt zijn namelijk geen schermutselingen meer zoals we gewend zijn van Israël en Hezbollah, of de laatste jaren tussen Noord- en Zuid-Korea.

Dit conflict in de Kaukasus lijkt veel sneller te escaleren tot een echte oorlog.

Het conflict is ontstaan door de in 1988 autonoom geworden regio Nagorno-Karabach. De situatie in de Kaukasus lijkt wat dat betreft op een mix van conflictscenario’s: de Balkan-oorlogen, Koerdische conflicten en (hoewel minder gewelddadig) de situatie van de Catalanen in Spanje.

De regio heeft namelijk een christelijke Armeense minderheid, maar ligt midden in Azerbeidzjaans grondgebied. Het gebied wordt internationaal ook erkend als onderdeel van Azerbeidzjan, maar daar denken ze in Nagorno-Karabach dus héél anders over.

Het conflict is vandaag in ieder geval dusdanig geëscaleerd dat …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fake news essay

38 coronadoden in één dag blijkt nepnieuws: ‘Schandalig dit’

57e9d4424b55ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f852577148772e7cd29345 640 no war

Nagorno-Karabach kondigt algemene mobilisatie en oorlogsrecht af – Turkije zegt Azerbeidzjan volle ondersteuning toe