in ,

Oorlog tegen privacy en versleuteling gegevens: ‘Criminelen handelen op Telegram app’

LoboStudioHamburg / Pixabay

De handel in criminele diensten is toegankelijker dan ooit. Via de app Telegram kun je een dief bestellen of een kopen. Verslaggever Pim Lindeman ging undercover om te ‘winkelen'.

Aan de lopende band worden er harddrugs en wapens verhandeld. En wie geen zin heeft om iets zelf te regelen, plaatst gewoon een verzoekje. ‘Als je die crossmotor steelt, krijg je 2000 '.

‘Thuisbezorgt Snel Snel' levert superieure kwaliteit voor een eerlijke prijs. Hij is 24 uur per dag bereikbaar voor bestellingen uit Almelo, Hengelo en Enschede. En de keuze is reuze: cocaïne – ‘Colombiaanse flakes' – hasj, xtc-pillen en .

En hoe meer je bestelt, hoe hoger de korting. Het enige dat je moet doen is een berichtje sturen en de drugs komen in no-time naar je toe.

De Twentse drugsdealer is een van de honderden gebruikers in speciale chatgroepen op Telegram, een app die vergeleken kan worden met de populaire berichtendienst .

Er is één belangrijk verschil: Telegram gebruikt een zelfontwikkelde versleutelmethode en zegt daarom anonimiteit te kunnen bieden aan gebruikers. Ook worden gegevens niet gedeeld met veilighe…

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

AIDS komt helemaal niet van apen, maar uit een laboratoriumbuisje

Welkom in de echte wereld! Oudste jongenskoor van Berlijn aangeklaagd door meisje van 9 wegens genderdiscriminatie