in , , , ,

Oostenrijk is helemaal klaar met de duizenden Europese verordeningen

O12 / Pixabay

Twee weken voor de Europese verhoogt de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz de druk voor een hervorming van de Unie. Hij wil duizend niet nader gespecificeerde Europese verordeningen schrappen of de bevoegdheid over de bewuste verordeningen teruggeven aan de lidstaten.

Dat zei de conservatieve regeringsleider zondag.

De mensen willen van antwoorden op vragen rond veiligheid, de buitengrenzen of het , klinkt het in een verklaring bij het Oostenrijkse persagentschap APA. ,,Geen mens heeft Europese richtlijnen nodig over de bereiding van schnitzels en frieten”, aldus de regeringsleider.

Kurz bekritiseert de ,,regelwaanzin” en ,,betutteling” van Brussel. Het Europese vrijheidsproject wordt steeds meer een bureaucratisch korset voor de , aldus de Oostenrijkse regeringsleider en leider van de conservatieve ÖVP, de Oostenrijkse Volkspartij.

In de kiesstrijd zet de ÖVP volop in op het thema ‘verandering’. Kurz pleit al langer voor hervormingen van de . De bondskanselier leidt een coalitie van de ÖVP met de rechts-populistische FPÖ.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De vernietiging van het christelijke leven en volk: Waar is de verontwaardiging in het Westen?

Maar liefst 25% van hele EU-begroting gereserveerd voor ‘klimaatverandering’