in

Oostenrijk wil niet langer garant staan voor spaargeld

Oostenrijk wil niet langer garant staan voor de tegoeden van spaarders, zo meldt de Duitse krant Die Presse. In Oostenrijk worden spaartegoeden -net als in alle andere landen van de – via een deposito garantiestelsel gedekt tot €100.000 per persoon per bank.

Daarvan komt de eerste €50.000 voor rekening komt van de banken en het tweede deel van maximaal €50.000 voor rekening van de . Die garantstelling wil de overheid niet langer dragen, want een nieuw voorstel pleit ervoor deze verplichting bij de banken neer te leggen.

De regering wil dat de banken een nieuw noodfonds oprichten dat kan uitkeren aan spaarders op het moment dat een bank failliet gaat. Dit noodfonds moet een omvang hebben van €1,5 miljard en moet de komende tien jaar aangevuld worden door van alle banken een jaarlijkse bijdrage van in totaal €150 miljoen te vragen.

De hoogte van deze bijdrage moet gebaseerd worden op de omvang van iedere Oostenrijkse bank, zodat banken die de meeste spaartegoeden beheren ook het grootste deel van de €150 miljoen per jaar inbrengen.

Lees verder via doijerkalff.nl.

Photo by stefanschuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe financiële crisis is waarschijnlijker geworden

Niet langer een complottheorie: aandelenmarkt wordt gemanipuleerd