in , , , ,

Op 10 en 11 december is het dan zover…. Het “Globale Akkoord voor Vluchtelingen en Migratie” wordt ondertekend

Op 10 en 11 december komt de meerderheid van de -leden bijeen om het “Globale Akkoord voor Vluchtelingen en Migratie” te ondertekenen.

Zodoende verplichten de landen zich ertoe om hervestigingsprogramma´s uit te breiden en op te nemen. De UNHCR bepaalt dan waar de vluchtelingen opgenomen moeten worden.

Het “Globale Akkoord voor Vluchtelingen en Migratie” komt eraan. Op 10-04-2018 had het al de “beslissende aanvraag tot vooruitgang van het Globale Akkoord van de VN voor een veilige, geordende en reguliere migratie en voor vluchtelingen (2018/2642 (RSP))” aangenomen.

In dit document eist het Europees Parlement de grote ontwikkeling en bevordering van de nieuwe vestiging van migranten.

Daarvoor was er al de zogenaamde “Declaratie van New York” geweest, die nu door de ondertekenende landen ingevoerd en uitgebreid moet worden. De uiteindelijk ondertekening zal op 10 en 11 december plaatsvinden.

Dan geldt ook dat alle landen zich aan bepaalde “resettlement”-quota moeten houden en de migranten moeten ondersteunen.

Het omvangrijke document zou zogenaamd volkenrechtelijk niet bindend zijn. Maar de taal, waarin het geschreven is, klinkt heel bindend en eisend, net als een wet.

De VS en hebben zich uit dit project teruggetrokken, dankzij Donald Trump en .

Maar de meeste andere -landen, inclusief , zijn, net zoals de Afrikaanse landen, de krachten die deze ontwikkeling actief bevorderen.

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe centrale banken hun misdaden kunnen verhullen

Asielzoekers mogen gewoon worden uitgezet tijdens hoger beroep