in

Op naar de standaard mens : Google gaat medische data verzamelen

Het nieuwe project van Google X, genaamd Baseline Study, wil de gezonde mens in kaart brengen door genetische en moleculaire informatie van duizenden mensen te verzamelen.

Google wil met Baseline op veel grotere schaal data verzamelen dan tot op heden in medische onderzoeken is gedaan. De hoop is dat onderzoekers hierdoor levensbedreigende ziektes, zoals hart- en vaatziekten en kanker, eerder kunnen signaleren en medici de aandacht verleggen naar het voorkomen van deze ziektes in plaats van het behandelen wanneer de ziekte reeds aanwezig is.

Het project beperkt zich niet alleen tot specifieke ziektes, maar zal honderden monsters verzamelen met behulp van een breed scala aan nieuwe diagnostische instrumenten. De informatie, die Baseline anoniem verzamelt, zal volgens Google uitsluitend worden gebruikt ten behoeve van medische doeleinden. De data zal dus niet aan zorgverzekeraars worden doorgespeeld. Tevens is er, zoals bij alle medische onderzoeken, een onafhankelijke toezichthouder die Baseline controleert.

Afgelopen zomer is Baseline, in samenwerking met een bedrijf dat klinische testen uitvoert, begonnen met het uitvoeren van onderzoek bij een testgroep van 175 mensen. Daarbij werden lichaamsvloeistoffen zoals urine, bloed, speeksel en tranen afgenomen. Daarnaast wordt er data verzamelt over de genetische geschiedenis van deelnemers, het effect van voedsel, voedingstoffen en medicatie op het metabolisme van de deelnemers, de invloed van stress op de hartslag en hoe chemische reacties het gedrag van de genen beïnvloeden.

In de tussentijd werkt de Google X Life Science Group aan draagbare apparatuur die in staat is om verschillende lichaamsfuncties te registreren. Zo zullen deelnemers van de Baseline Study waarschijnlijk de “slimme contactlens” gaan dragen. Dit is een contactlens die via het traanvocht informatie kan monitoren.

via Techzine


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Tv kijken kan voor schuldgevoel en stress zorgen’

Oekraine wat u niet wordt verteld