in , , ,

Opeens is de coalitie het toch eens met nieuwe peperdure klimaatmaatregels

Opvallend snel is er nu toch overeenstemming over nieuwe maatregelen om de klimaatdoelen te halen. Coalitiepartijen willen uitstralen: wij zien de urgentie en de noodzaak van een Klimaatakkoord.

Dat is snel: exact een week geleden riep voorzitter Ed Nijpels van het Klimaatberaad, beter bekend als de klimaattafels, het kabinet op tot actie. Uit een analyse van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het (CPB) bleek dat veel van de voorlopige plannen nog te vaag waren om door te rekenen.

Vrijdag maakt Wiebes bekend aan welke knoppen hij wil draaien om de CO2-uitstoot in 2030 met 49 procent terug te brengen. Impopulaire maatregelen schuwt hij niet. Zo zullen energiesector en bedrijfsleven de portemonnee moeten trekken.

Tot de laatste onderhandelingsronde gold de invoering van rekeningrijden voor personenauto’s als mogelijkheid,  maar en VVD voelen daar niets voor. In het regeerakkoord is deze maatregel taboe verklaard.

Al aan het begin van de week was de coalitie grotendeels klaar met de onderhandelingen, wat opmerkelijk is omdat er de voorbije weken een tweespalt leek te zijn ontstaan tussen de partijen. VVD en CDA waarschuwden voor te radicale ingrepen. CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma voorziet een Pim Fortuyn-achtige revolte als vooral een welgestelde elite profiteert van de .

Lees verder bij de bron: TROUW


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wordt Wakker
2 jaren geleden

Het hele CO2 is een hoax. Er zit maar 0.035 % CO2 in lucht. Dus vrijwel te verwaarlozen tov sitkstof 80 % en zuurstof 20 %. Zelfs al zou de hoeveelheid CO2 verdubbelen dan nog kan deze kleine hoeveelheid CO2 nooit zorgen voor een warmtedeken. Bovendien absorberen planten CO2 om die vervolgens om te zetten in C en O2. Anders gezegd: het CO2 percentage is zo laag omdat planten continu die CO2 absorberen. Kortom: het hele CO2 verhaal is een broodje aap verzonnen door de elite bedoeld om te laten zien hoe dom de mensen niet zijn !!! U wordt voor de gek gehouden !!!!

LOL, censuurminister Ollongren: ‘Onafhankelijke media is het beste wapen tegen nepnieuws’

Unilever komt ondanks dividendcadeau van Rutte toch niet met hoofdkantoor naar Nederland