in

Openbaar Ministerie wil Rabobank niet strafrechtelijk vervolgen in zaak LIBOR schandaal

via http://www.banken.nl/nieuws/1799/top-rabo-mogelijk-voor-rechter-inzake-libor

Pech voor Gerard Spong en de stichting Justitia Distributiva. Zij hadden een ‘klacht niet vervolging‘ ingediend bij het gerechtshof om alsnog te vervolgen voor haar rol in de LIBOR-affaire.

In oktober 2013 schikte de bank met voor €70 miljoen en kocht zo vervolging af. En dat is terecht vindt zowel de hoofdofficier van het Functioneel Parket (pdf) als de advocaat-generaal (pdf) van het .

Beiden vinden sowieso dat de klagers niet-ontvankelijk moeten worden verklaard omdat ze niet hebben aangetoond schade te hebben ondervonden van het aanbieden van een schikkingstransactie.

Maar zelfs als het gerechtshof later deze maand wel besluit de zaak inhoudelijk te behandelen, dan nog moet de klacht worden afgewezen. Want: het aanbieden van een schikking maakte het mogelijk samen met buitenlandse toezichthouders gezamenlijk naar buiten te komen.

Lees verder via Das Kapital

 

foto via banken.nl

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland op weg naar totaalcensuur

Eerst stemmen en meer betalen, nu huilen: Nederlanders zien niets in meer mantelzorgen