in ,

Opgezet? Knap dat we nu al weten: Volgende mazelenuitbraak komt in 2025

De volgende uitbraak van mazelen onder orthodox-protestanten in zal plaatsvinden rond 2025. Niet alleen ongevaccineerde kinderen zullen geïnfecteerd worden maar ook, en nog meer dan in 1999 en 2013, vatbare jongvolwassenen.

 Dit schrijft het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Dat de mazelenuitbraak zal plaatsvinden in 2025, concluderen natuurkundige Martin Bier en bioloog Bastian Brak uit epidemiologische modelberekeningen.

Motor van de

In de zogeheten Biblebelt, de strook van Zeeland tot Zwolle, laat zo’n 40 procent van de bevindelijk gereformeerden zich niet vaccineren. Volgens de onderzoekers is infectie op de basisschool de motor achter de epidemie: elk jaar gaan ongeveer 1900 vatbare kinderen voor het eerst naar school en verlaten evenveel anderen de school. Na een uitbraak neemt het aantal vatbare kinderen in de schoolpopulatie in de loop der jaren weer toe totdat een kritieke massa is bereikt en er opnieuw een uitbraak komt.

Lees verder via: Skipr

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NEXT: Brussel waarschuwt Finnen vanwege tekort

CBS SOAP: “Dramatische ontwikkelingen op arbeidsmarkt om 55 plussers”